6,15 млрд. евро са мобилизирани на днешната световна среща на

...
6,15 млрд. евро са мобилизирани на днешната световна среща на
Коментари Харесай

На донорската среща обещаха още 6,15 млрд. евро за ваксини и лечениe на COVID-19

6,15 милиарда евро са мобилизирани на днешната международна среща на върха " Световна цел: Обединени за нашето бъдеще " за развиването на ваксина, проби и лекуване на ковид, както и за икономическото възобновяване след пандемията в по-уязвимите райони и общности.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че Комисията и Европейската капиталова банка са поели ангажимент за спомагателни 4.9 милиарда евро, настрана страните-членки са дали обещание още 485 млн. евро.

Поет е ангажимент за обезпечаване на над 250 млн. ваксини за по-бедните страни.

" Аз твърдо имам вяра в това, че имунизацията би трябвало да бъде многостранна. Да се мисли, че този вирус може да бъде надвит, като ваксинираш единствено личния си народ и пренебрегваш останалите, значи да действаш неправилно. Живеем в извънредно обвързван свят. Нито една страна няма да може да се завърне към естествения метод на живот, в случай че останалите към момента се борят с вируса ", коментира Фон дер Лайен при започване на срещата. 

" Днес стартира нов стадий и ние би трябвало да създадем повече старания, с цел да може здравните системи да ни пазят по-бързо и по-добре против ковид. Нека се активизираме. Да се откажем от правилото " Всеки за себе си ". Нека продължим напред дружно. Франция и Европа са на мястото на срещата през днешния ден, ще бъдат там и на следващия ден ", сподели президентът на Франция Еманюел Макрон:

Конференцията завърши, а след нея в  интернет се излъчва концерт, чиято цел е също да активизира средства в битката с ковид. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР