6,15 млрд. евро са мобилизирани на днешната световна среща на

...
6,15 млрд. евро са мобилизирани на днешната световна среща на
Коментари Харесай

Европа ще даде още 4.9 млрд. евро за борба с коронавируса

6,15 милиарда евро са мобилизирани на днешната международна среща на върха " Световна цел: Обединени за нашето бъдеще " за развиването на ваксина, проби и лекуване на ковид, както и за икономическото възобновяване след пандемията в по-уязвимите райони и общности.
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че Европейската комисия и Европейската капиталова банка са поели ангажимент за спомагателни 4.9 милиарда евро, настрана страните-членки са дали обещание още 485 млн. евро. Обещани са над 250 млн. ваксини за по-бедните страни, съобщи БНР.
Обещаните финансови средства са предопределени за изследвания за ваксина, проби и лекуване, заяви Фон дер Лайен при започване на международната среща за вдишване на задължения в битката против Covid-19, на която е патрон.
" Аз твърдо имам вяра в това, че имунизацията би трябвало да бъде многостранна. Да се мисли, че този вирус може да бъде надвит, като ваксинираш единствено личния си народ и пренебрегваш останалите, значи да действаш неправилно. Живеем в извънредно обвързван свят. Нито една страна няма да може да се завърне към естествения метод на живот, в случай че останалите към момента се борят с вируса ", изясни тя.
" Днес стартира нов стадий и ние би трябвало да създадем повече старания, с цел да може здравните системи да ни пазят по-бързо и по-добре против ковид ", сподели президентът на Франция Еманюел Макрон.
" Нека се активизираме. Да се откажем от правилото " Всеки за себе си ". Нека продължим напред дружно. Франция и Европа са на мястото на срещата през днешния ден, ще бъдат там и на следващия ден ", добави той.
Очаква се срещата да продължи с концерт на Шакира, Колдплей, Ъшър, Дженифър Хъдсън, Джъстин Бийбър и други звезди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР