5G има потенциал да увеличи световния БВП с 2,2 трилиона

...
5G има потенциал да увеличи световния БВП с 2,2 трилиона
Коментари Харесай

6GHz диапазонът е идеалeн за 5G, настоява GSMA


5G има капацитет да усили международния Брутният вътрешен продукт с 2,2 трилиона $, счита GSMA
(снимка: CC0 Public Domain)

Ако държавните управления не съумеят да отворят по-големи количества честотен набор в диапазона 6GHz (5925-7125MHz), световното бъдеще на 5G ще е изложено на риск, предизвести браншовата организация GSMA.

В неотдавнашно изказване, подписано от Ericsson, Huawei, Nokia и ZTE, асоциацията съобщи, че „ 5G е дирек на цифровата промяна ”, а също така спектърът 6GHz е наличен и „ се намира в точка на баланс сред покритие и потенциал ”, което го прави „ съвършен ” за 5G.

GSMA освен упорства за освобождението на този набор, само че също по този начин за световно синхронизиране на процеса. Асоциацията допуска, че държавните управления имат разнообразни проекти за 6GHz, цитирайки проекта на Китай да употребява целия диапазон от 1200 мегахерца за 5G, до момента в който Европа, Африка и Близкият изток са избрали да разделят лентата, като някои я заделят за 5G, а останалите за Wi-Fi.
още по тематиката
От своя страна, Съединени американски щати и няколко латиноамерикански държавни управления са определили целия обсег от 6GHz за Wi-Fi и сходни технологии, отбелязва профилираното издание.

„ 5G има капацитет да усили международния Брутният вътрешен продукт с 2,2 трилиона $ ”, сподели Джон Джусти, основен регулаторен шеф на GSMA. „ Но има очевидна опасност за този напредък, в случай че не бъде възложен задоволителен 6GHz набор за 5G. Яснотата и сигурността са от значително значение за насърчаването на солидните дълготрайни вложения в тази сериозна инфраструктура ”.

GSMA приканва държавните управления да дават най-малко 6425-7125 MHz за лицензирани ; да подсигуряват, че услугите за транспорт на данни са защитени; и, според от потребностите на страните, съществуващата приложимост и наличните нишки, да отворят долната половина на диапазона от 6GHz при 5925-6425 MHz за потребление без потребност от лиценз и при „ софтуерно неутрални правила ”.

Изпълнителният шеф на Wireless Broadband Alliance (WBA) Тиаго Родригес съобщи, че създаването „ ще пренапише разпоредбите на това, което е допустимо ”, когато става дума за потенциала и опциите на мрежите.

„ Интегрирането на 5G в нашия живот и работа ще повлияе на общностите, ще сътвори нови работни места и ще подтиква икономическия напредък ”, се споделя в изказването на фирмите.

„ Успехът му е от решаващо значение за околната среда, защото 5G ще поддържа епоха, в която свързаността понижава въглеродните излъчвания. 6GHz потенциалът може да помогне за основаване на световна зелена стопанска система и, с цел да подтиква съществуването на 5G за всички ”, заключават от GSMA.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР