59-годишният Джон Хардинг е служил като полеви медик във Въоръжените

...
59-годишният Джон Хардинг е служил като полеви медик във Въоръжените
Коментари Харесай

Освободен от плен британец разказа за изтезанията в Донецк

59-годишният Джон Хардинг е служил като полеви доктор във Въоръжените сили на Украйна, когато е бил покорен от съветските войски. На 20 септември Хардинг и той стартира да споделя на кореспонденти какво се е случило с него. Думите му са преразказани от Руската работа на Би Би Си.

Според него похитителите са измъчвали пленниците с електрошокови револвери за добитък и са трансформирали остарял телефон в устройство за мъчения . На военнопленниците е било подредено да наберат номер и когато циферблатът се завъртал, им бил прилаган електрошок. " Много остроумно ", сподели Хардинг пред Daily Mail.

По време на пленничеството си в Донецк той е споделял тясна затворническа килия с други пандизчии, които са били заключени 23 часа дневно. Хардинг е измършавял доста, има болки в гърба и ръцете.

Един от другарите му е починал в плен. Според него не са били обезпечени ежедневните потребности от медикаменти на 45-годишния диабетик Пол Юри., до момента в който Хардинг е бил отвън килията и като се е върнал е намерил тялото му.

Хардинг беше един от. Той беше заставен да запише прощално видео за щерка си, а по-късно трябваше да бъдат разстреляни.

Дори когато британците са били отведени за размяната на пленници, те не са знаели това и са си мислили, че ги водят на разстрел. " Бяхме на пода на камиона и през цялото това време си мислех, че това е последното ни пътешестване. И когато някой разбра, че сме в Русия, ние си казахме: " О, по дяволите! " Не бяхме сигурни, че това пътешестване няма да приключи с това да бъдем вързани за дирек. " Но вместо това пленените британци са и в последна сметка
 Абрамович изиграл основна роля в освобождението на пленените от сепаратистите британци
Абрамович изиграл основна роля в освобождението на пленените от сепаратистите британци

Той ги нахранил с пържоли и им подарил айфони
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР