500 цивилни са убити за последните седем дни при бомбардировки

...
500 цивилни са убити за последните седем дни при бомбардировки
Коментари Харесай

500 цивилни убити при кръвопролитията в Източна Гута

500 цивилни са убити за последните седем дни при бомбардировки и артилерийски огън по следения от сирийските бунтовници анклав Източна Гута край Дамаск. Сред починалите има 121 деца.

Това заяви Сирийският център за наблюдаване на човешките права, откакто Организация на обединените нации още веднъж отсрочи гласоподаване на проекторезолюция за преустановяване на огъня в арабската страна, оповестява Агенция Франс Прес.

Правителството на Сирия предприе унищожителни бомбардировки по анклава до Дамаск предходната неделя, при които са починали минимум 500 цивилни, разгласи организацията.

Базираната във Англия организация добави, че трима цивилни са убити и 12 са ранени при въздушни удари на Русия в град Хараста в Източна Гута тази заран. Москва отхвърля.

В петък президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че последните дейности на Русия в Сирия са "позор ".

В петък при нахлуване на анклава, който е под блокада от сирийската войска от 2013 година, са починали 41 цивилни, в това число 17 деца.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации трябваше да гласоподава резолюцията в петък, само че отсрочи гласуването за през днешния ден в 17,00 часа по Гринуич.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР