Американският министър на отбраната Лойд Остин обяви днес нов транш

...
Американският министър на отбраната Лойд Остин обяви днес нов транш
Коментари Харесай

Вашингтон обяви $6 млрд. военна помощ за Украйна

Американският министър на защитата Лойд Остин разгласи през днешния ден нов транш от  $6 милиарда помощ за Украйна в миг, в който Вашингтон се опита да навакса с доставките за Киев, откакто помощта за Украйна в продължение на месеци беше блокирана в Конгреса на Съединени американски щати, оповестиха международните осведомителни организации.
 
Новият транш е вторият разгласен за тази седмица, откакто в сряда бе обявена помощ от $1 милиарда за Киев. Тези две суми са част от помощния пакет в размер на $61 милиарда за Киев, който бе дефинитивно утвърден тази седмица от американския Конгрес и одобрен с подписа на президента на Съединени американски щати Джо Байдън.
 
Ако помощта от един милиард $, която бе утвърдена в сряда, ще пристигна от складовете на американските въоръжени сили, то оповестената през днешния ден ще бъде предоставена чрез сключването на контракти с отбранителната промишленост или с сътрудници. Това значи, че тази помощ ще има потребност от повече време, преди да стигне до бойното поле.
 
 Лойд Остин Лойд Остин Източник: AP
След като подписа в сряда помощния пакет от $61 милиарда за Украйна, президентът Байдън даде обещание бързо да бъдат изпратени доста оръжия на Киев.
 
Съединените щати са главният покровител на Киев във военно отношение, само че американският Конгрес в продължение на близо година и половина не беше одобрявал огромна помощ за Украйна - главно поради междупартийни несъгласия.
 
Преди тази седмица Вашингтон тази година беше дал помощ на Украйна единствено един път - помощ в размер на $300 милиарда предишния месец, чието предоставяне стана допустимо единствено с помощта на икономии от страна на Пентагона.
 
Одобряването на помощния пакет от Конгреса се трансформира в облекчение за украинската войска, която изпитва дефицит на персонален състав и муниции и е изложена на непрекъснат напън от страна на съветските сили в Източна Украйна.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР