500 000 зарядни станции за електромобили из страната и намаляване

...
500 000 зарядни станции за електромобили из страната и намаляване
Коментари Харесай

Какво предвижда новата стратегия на САЩ за електрическия транспорт

500 000 зарядни станции за електрически автомобили из страната и понижаване на цените на електрическите транспортни средства. Това планува федерелната тактика за електрически превоз, оповестена от администрацията на американския президент Джо Байдън, предава Асошиейтед прес. 

Целта на тактиката е да се трансформира автомобилната индустрия на Съединени американски щати. Планът за инфраструктурни вложения в размер на 1 трилион $, който Байдън подписа и обнародва предишния месец, позволява построяването на мрежа от зарядни станции и планува сума от 5 милиарда $ за строителството им.

Законопроектът планува 2,5 милиарда $ под формата на локални грантове в поддръжка на зарядните станции в селските региони и общините в неравностойно състояние, добавя организацията, представена от Българска телеграфна агенция. 

Сега Сенатът би трябвало да утвърди законопроект за вложения в размер на 2 трилиона $ в обществената сфера и екологичната политика. В него има заложени ограничения за понижаване на цените на електрическите автомобили.  

" Бъдещето на превоза в нашата страна и по света е електрическо ", съобщи при представянето на тактиката американската вицепрезидентка Камала Харис. 

Байдън към този момент сложи цел до 2030 година в Съединени американски щати електрическите коли и камиони да бъдат половината от новите продавани коли. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР