50-годишният Джордж Приор от Лос Анджелис е един обикновен американец,

...
50-годишният Джордж Приор от Лос Анджелис е един обикновен американец,
Коментари Харесай

С 13 кила отгоре след наливане с кола за 1 месец

50-годишният Джордж Приор от Лос Анджелис е един елементарен американец, който обаче неотдавна се сблъсква с алтернатива. Той и фамилията му, както съвсем всички американци, постоянно употребяват кола.

С всеки минал ден обаче той се сблъсква с все по-обезпокоителните информации за вредите от тази напитка. Поради това взема решение да се подложи на тест.

Джордж Приор си постанова да поема по 10 кенчета Кола на ден в продължение на 30 дни. Това, както се е и очаквало, се отразило пагубно на организма му. За интервала от един месец той наддал с съвсем 13 кг, а кръвното му налягане скочило до рисковото 145/96.

Във видео дневника, който Джордж водел по време на опита, той споделя, че изпитвал непреодолимо предпочитание за сладко. И това се случва, макар че е приемал по 350 грама захар дневно от Колата.

Джордж споделя, че се е подложил на това тестване, с цел да покаже на повече хора какъв брой доста захар употребяват и какъв брой нездравословна е тя. Освен това споделя, че в никакъв случай не би повторил опита си.

 Дебел Стомах

По-рано през 2014 година Световната здравна организация посъветва хората да понижат на половина количеството на захарта, което употребяват всекидневно. Добре е хората да са осведомени с това какъв брой е нездравословна захарта за здравето им.

Захарта предизвиква редица неразположения в организма като внезапното намаляване на глюкозата в кръвта. Тя усилва риска от затлъстяване, диабет, сърдечно-съдови болести и въздейства отрицателно на имунната система.

Малцина знаят, че честата консумация на храни с високо наличие на захар води до недостиг на хром, а процесите на остаряване се форсират. И това са единствено дребна част от вредите, които тя предизвиква.

За вредите от кока-кола се приказва непрекъснато. Те се обуславят най-много от огромните количества захар в нея. Прекомерната и приложимост, както и тази на останалите газирани питиета, води до необратими последици върху организма ни.

Освен всичко друго, в колата се съдържа и аспартам, за който се знае, че е канцерогенен.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР