5-звезден бутиков планински хотел в Словения се оказа в центъра

...
5-звезден бутиков планински хотел в Словения се оказа в центъра
Коментари Харесай

Меденият месец на Борис Джонсън: 5-звезден еко хотел в Словения с препоръки от Michelin

5-звезден бутиков планински хотел в Словения се оказа в центъра на вниманието на международните медии, откакто английският министър председател Борис Джонсън и брачната половинка му Кари взеха решение да прекарат медения си месец на отмора в балканската страна.

Двамата подписаха брак още през май 2021 година, само че взеха решение да отсрочат празненствата поради настоящите по това време Covid-ограничения. Година по-късно Джонсън се оказа неодобрен от личната си партия и беше заставен да се отдръпна като министър председател не по-късно от 5 септември - а в това време 58-годишният политик и 34-годишната му брачна половинка се отдадоха на почивката си във " Вила Планинка ".

Хотелът е открит през 2019 година, само че от този момент е рекламиран и препоръчван в много задгранични медии - в това число Times и Telegraph във Англия и Le Figaro във Франция.

Джонсън и брачната половинка му са останали от сряда до неделя (3 до 7 август), като са употребявали случая, с цел да посетят няколко локални туристически забележителности. Два дни преди края на престоя им в Словения - министър председателят на страната Роберт Голоб удостоверява обществено слуховете, че английският министър председател е техен посетител.

 " Вила Планинка " е разказана и в детайли в един от гайдовете на Michelin, които акцентират преимуществата ѝ като " нов тип разкош - отмора от технологиите в интерес на възобновяване на връзката с природата ".

Авторите показват, че ресторантът към хотела сменя менюто си всеки ден и предлага на гостите си единствено локални артикули, отглеждани в прилежащи еко-ферми - зеленчуци и плодове, сирена, мляко, месо, риба, пресни яйца, събирани всяка заран, билки и горски плодове. Регионът е прочут и с минералната си вода.

Винената листа се състои от " над 200 словенски виновност от трите района на страната ", а сомелиерът " отделя време, с цел да изясни всички тънкости " на предложенията.

Хотелът се намира на по-малко от час път от столицата Любляна и е много покрай границата на Словения с Австрия. В него има общо 23 стаи и сауна, а WiFi има единствено в общите елементи - в случай че гостите не изискат категорично да се включи и в съответната стая.

Климатът се поддържа от свежия въздух на планината Камник, само че хотелът е екипиран със станция за зареждане на електрически автомобили.

Всички светлини се изключват в 23 ч. вечер, тъй че гостите " да се любуват на звездното небе " и да се ограничи така наречен светлинно замърсяване. Хотелът употребява биоразградимите артикули за компостиране.



Стаите в петзвездния бутиков хотел варират сред 242 и 542 паунда на нощувка.

Собственикът му Марян Батагел e някогашен състезател, който след 1989 година стартира да се занимава с търговия на битови уреди - прахосмукачки, ютии и други Бизнесът му се трансформира първо през строителството, а по-късно в туризма. През 2010 година става съсобственик на компанията, която се занимава с ръководството на една от най-известните туристически дестинации в Словения - пещерата Постойна. " Вила Планинка " съществува от 1938 година, само че Батагел я купува и реновира през 2019 година

Собствениците на хотела описват пред Telegraph, че Джонсън е бил " един от най-милите посетители, който сме имали ", и показват, че се е наслаждавал на храната и напитките.

Преди Джонсън да отпътува назад за Англия, той дава малко изказване за словенските медии, в което им благодари, че са го оставили да прекара медения си месец на мира и даде високи оценки за престоя си в Словения.

" Благодаря на Словения, единствената страна, която има британската дума за " обич " (Love) в името си ", майтапи се той пред публицистите.

Колкото до завръщането вкъщи - Джонсън към този момент е подложен на тежки рецензии за това, че си е разрешил отпуск в седмицата, в която Централната банка на Англия разгласи прогноза за нахлуване в дълга криза.

Решаването на проблемите с стопанската система отсега нататък ще е отговорност на различен - двамата кандидати за министър председател на Англия са Лиз Тръс (действащ външен министър и предан кадър на Джонсън) и Риши Сунак (бивш финансов министър и вътрешен конкурент на отиващия си министър-председател).
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР