5-годишното дете с менингит е починало миналия петък в болница

...
5-годишното дете с менингит е починало миналия петък в болница
Коментари Харесай

Починалото 5-годишно дете от менингит е било върнато от болница

5-годишното дете с менингит е умряло предишния петък в болница в София. Това разгласи проф. Тодор Кантарджиев. По думите му в градината няма суматоха.

Припомняме, че през вчерашния ден стана ясно, че в столично детско заведение има огнище на болестта. Няколко деца и двама възрастни са дали позитивни проби. Веднага е проведено всеобщо проучване в градината.

„ Тествани са децата от групата на умрялото, както и от прилежащите – към 30 деца и 8 души личност. 11 деца имат микроба извършител на минингита. От личния състав двама души са дали позитивна проба”, разясни Кантарджиев пред Нова телевизия.

И добави, че от време на време тежките инфекции се развиват доста бързо, в границите на дни и даже часове.

„ Знаем доста малко за случая. При всяка неочаквана гибел се прави следствие. Там не се месим ", посочи той.

5-годишното дете, което умря от менингит, е било връщано от едно в друго лечебно заведение. Това описаха родители и директорката на 37-а детска градина " Вълшебство " в столичния квартал Павлово Гергана Петрова. Градината бе затворена в сряда поради огнище на менингит. Детето е получило първите си признаци в четвъртък преди обяд.

То повърнало, само че детето нямало температура. След това почнало бързо да я качва, дали му лекарство, а в същото време таткото отишъл да го вземе. Това описа директорката на градината Гергана Петрова. По информация от родители детето е било връщано от едно в друго лечебно заведение, удостовери тя.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР