45 общински съветници гласуваха с единодушно да предложението китаристът Огнян

...
45 общински съветници гласуваха с единодушно да предложението китаристът Огнян
Коментари Харесай

Общинският съвет единодушно обяви Огнян Видев за Почетен гражданин на Пловдив

45 общински съветници гласоподаваха с единомислещо " да " предлагането китаристът Огнян Видев да бъде разгласен за Почетен жител на Пловдив. Предложението бе на Радио Jazz FM и бе импортирано на сесия от кмета Здравко Димитров.
Прочетете още
" Неговата креативна активност в продължение на десетилетия е обвързвана с любовта му към родния град, формирал го като ярка креативна персона. Признателността си към Пловдив той споделя с целия свят, работейки отговорно и неуморно като композитор, реализатор, управител и уредник на събития в региона на културата. Приносът му към развиването на националната просвета е голям, а в основата е връзката му с Пловдив и неговите креативен персони. Заслуженото самопризнание, което Огнян Видев се надяваме по този метод да получи, ще бъде ентусиазъм и поддръжка за артистите, посветили се на своя гений и трансформирали в задача основаването на по-добра културна и социална среда ", написа в аргументацията си една от най-авторитетните музикални медии.

В причините си вносителите на предлагането показват поредност от концерти и събития, които са част от историческия принос на Огнян Видев към развиването на музиката в районен, народен и международен мащаб.

Китаристът е едно от знаковите лица на Пловдив. Той е живата история на бохемата под тепетата и част от знаковите лица на музикалната джаз сцена. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР