3D-отпечатаният мост в Амстердам е изграден в рамките на шест

...
3D-отпечатаният мост в Амстердам е изграден в рамките на шест
Коментари Харесай

За първи път в света: 3D-отпечатан стоманен мост


3D-отпечатаният мост в Амстердам е построен в границите на шест месеца
(снимка: Imperial College London)

Първият в света 3D- отпечатан железен мост е повдигнат в региона на алените фенери в Амстердам. Уникалното инженерно оборудване е дело на холандската компания MX3D.

Анализаторите са уверени, че ще промени изцяло нашето схващане за строителните структури. Мостът в Амстердам обаче е незабравим освен с обстоятелството, че е построен по технологията на 3D щемпел.

Забележително също по този начин е, че повърхността му е снабдена с голям брой датчици, които „ основават виртуален модел ” за проучване на новаторската структура. Специалисти от ще употребяват данните за премерване, наблюдаване и разбор на характерностите му в продължение на четири години.
още по тематиката
Сензорната мрежа ще разреши на инженерите да мерят положението на 3D структурата в действително време, да наблюдават по какъв начин тя се трансформира през виталния ѝ цикъл и да схванат по какъв начин хората взаимодействат с 3D-отпечатаната инфраструктура.

Проектът е доста значим за бъдещото развиване на на огромни структури. Сензорите могат да оказват помощ на инженерите да си отговорят на въпроси по отношение на дълголетието на такива модели.

Самият мост е основан в границите на шест месеца, той е отпечатан пласт по пласт, посредством утайване на железни пластове един върху различен. Дължината на моста е 12 метра, а за построяването му са били нужни 4,5 тона неръждаема стомана.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР