39-годишен мъж с инициали Г. Д. е обвинен за закана

...
39-годишен мъж с инициали Г. Д. е обвинен за закана
Коментари Харесай

Задържан е мъж, заканил се в социалните мрежи да убие министър

39-годишен мъж с букви Г. Д. е упрекнат за закана за ликвидиране на министър, пресцентърът на прокуратурата.

На 4 юли той е изпратил заплашително известие на персоналния профил на министъра в една от обществените мрежи.

БНР и други медии оповестяват, като цитират свои източници, че опасността е отправена към министъра на защитата Тодор Тагарев . От Министерството на защитата не потвърдиха информацията. Свободна Европа не съумя да се свърже с представител на Софийската районна прокуратура.

Служители на основната дирекция " Борба с проведената престъпност " са открили, че профилът, от който е изпратена заканата, е основан и употребен от обвинения. Той е арестуван за 72 часа и прокуратурата ще желае от Софийския областен съд да го остави за непрекъснато в ареста.

Министърът на защитата е подложен на рецензии от искащите " боен неутралитет " поради решението България да изпрати военна помощ на отбраняващата се от съветската инвазия Украйна.

Преди десетина дни стачкуващи стачкуваха в София с искане България на Украйна. Първоначално беше оповестено, че шествието им, известно под името " Поход за мир ", ще стигне до жилището на министъра на защитата Тодор Тагарев. Впоследствие обаче то промени маршрута си и от външното министерство отиде до паметника на Цар Освободител пред Народното събрание.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР