38-годишният американски боксьор Чаз Уидърспун смята, че липсата на подготовка

...
38-годишният американски боксьор Чаз Уидърспун смята, че липсата на подготовка
Коментари Харесай

Чаз Уидърспун: Усик не ме нарани, просто се уморих

38-годишният американски боксьор Чаз Уидърспун счита, че неналичието на подготовка е главната причина за загубата му от Александър Усик на огромната церемония вечер в Чикаго през уикенда. Мачът трябваше да бъде в 12-рунда, само че ветеранът се отхвърли след седмия, с което абсолютният международен първенец в полутежка категория направи сполучлив дебют в “кралската” дивизия. Както е известно, Уидърспун бе определен за съпеник на украинеца единствено четири дни преди дуела, откакто Тайлър Спонг отпадна поради проблем с допинг проба.

“Искам да кажа, в действителност не мога да приказвам за мощта на Усик, съобщи Уидърспун пред BoxingScene.com. - Нито един път не бях засегнат. Повече от всичко се уморих и треньорът ми някак ме избави от самия мен. Той не спря да ме пита: " Добре ли си? Добре ли си? Добре ли си ". Така че, треньорът ми ме избави. Защото другояче щях да продължа. Но Усик би трябвало да успее в тежка категория.”
 Треньорът на Уидърспун Томи Брукс изиска от рефера Хектор Афу да приключи мача след 7-ия рунд, в който Усик стартира осезателно да господства над изтощения Уидърспун. След като тези три минути, в които единствено украинецът нападаше, свършиха, американецът постепенно се насочи към ъгъла си. Неговата уста кървеше, а дясното му око беше подуто. Роденият във Филаделфия боксьор похвали Усик поради неговата интелигентна игра на кръга, експедитивност и жанр, само че в това време акцентира, че е можел да окаже доста по-сериозна опозиция, в случай че е имал повече време за вярната подготовка.

" Мисля, че в случай че бях в по-добра форма, бих могъл да вкарам някои тежки удари, положителни удари. И ми се коства, че той също забави темпото. Въпреки че беше в по-добра форма от мен, той също се умори. Защото успявах да вкарам някой и различен удар… по принцип не се изтощавам толкоз бързо.

Истината е, че нямах задоволително време, с цел да се приготвя за това. С това обаче не се пробвам да омаловажа триумфа му. Той направи това, което трябваше да направи. Феновете му са страхотни. Те се отнесоха с почитание към мен. Неговият мениджърски екип, Matchroom, DAZN също”, сподели още Уидърспун.

" Искам да кажа, че не се гордея с представянето си, тъй като изгубих. Но хората видяха, че поставих старания. Ако имах повече време, мисля, че резултатът би бил друг ", приключи американският деец.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР