34-годишният Стоян от костинбродското с. Петърч, който се самоуби, след

...
34-годишният Стоян от костинбродското с. Петърч, който се самоуби, след
Коментари Харесай

Самоубиецът от Петърч се оказа долен педофил

34-годишният Стоян от костинбродското с. Петърч, който се самоуби, откакто преби жена си и направи опит да я изнасили и души, е имал условна присъда за блудничество с малолетно дете, оповестява „ Телеграф “, базирайки се на информация от Апелативна прокуратура-София.

Това е втората присъда на мъжа. Първата получил още до момента в който бил на 17 години. През 2007 година Стоян бил наказан с влезнала в действие присъда за обир и през 2009 година - оправдан.

На 1 октомври 2020 година мъжът се снабдява и с друга присъда - Районният съд във Варна го признава за отговорен, че е блудствал с момиче, ненавършило 14 години. Престъплението е осъществено във Варна. Наказанието е 1 година и 6 месеца условно с 3 година изпитателен период. В рамките на изпитателния период Стоян е изтърпял 8 месеца пробация под формата на присъединяване в стратегия за публично влияние.

Заключението на аутопсията на мъжа е, че е умрял от огнестрелна рана в главата. Назначена е сложна балистична, ДНК, дактилоскопска и физико-химична експертиза, която ще отнеме време, споделиха от прокуратурата.

Стоян и 25-годишната му брачна половинка от известно време живеели разграничени и имали желание това да стане дефинитивно. Двамата имат 4-годишно момченце, което майката взела със себе си и живеела с него в апартамент чартърен в Костинброд. Навръх Великден, на 24 април, Стоян и дамата имали среща да се схванат за родителските грижи, като ангажимента била бащата да вземе детето за почивните дни по Великден.

Двамата тръгнали към жилището в Костинброд за мъжът да вземе облекла на детето, с цел да го заведе във вторник на детска градина.

Влизайки в жилището, сред двамата избухнал скандал, че тя има нов другар, за който мъжът е схванал. Стоян почнал да я бие, заплашил я с ликвидиране. Тя се пробвала да избяга от жилището, той я върнал и диалогът сред тях траял, след което Стоян си тръгнал.

Жената отишла в близкия магазин, помолила за телефон, обадила се на майка си и й споделила да не дава детето, в случай че бащата отиде за него, по това време то било при родителите й. Хора от магазина подали сигнал на тел. 112. Жената отишла в „ Пирогов “, като след обзор е освободена без заплаха за живота.

През това време Стоян се придвижил до с. Петърч, където преди към 2 месеца купил къща на ул. „ Бузлуджа “. Тя е в ремонт и негодна за живеене сега. Родителите на Стоян живеят на няколко директни оттова.

Докато бил в къщата, служители на реда пристигнали на адреса и влизайки в двора, чули индивидуален изстрел, при който паднали стъкла от прозореца.

На място са изпратени барети и още служители на реда. Съседи описаха, че живеещите в близост били предизвестени да не излизат, тъй като в къщата има въоръжен мъж. До 20 часа антитерористите по рупор призовавали: „ Стояне, излез “, само че без отговор. След това пуснали дрон да огледа, вкарали го и през счупено стъкло на къщата. Вероятно тогава са видели мъжа. Той е открит неподвижен на втория етаж, а до него лежал револвер, за който е открито, че е противозаконен.

„ Не може да се твърди по никакъв метод дали той въобще е схванал, че влиза полиция или е решил да се самоубие, защото е разговарял със сестра си, пред която е споделил, че няма да влезе в пандиза, че ще постави завършек на живота си, макар че сестра му се е пробвала да го разубеди “, сподели пред NOVA окръжният прокурор на София Наталия Николова.

Предполага се, че сестрата на Стоян е последният човек, с който той е разговарял, преди да се самоубие. „ Брат ми ми звънна и ми сподели, че е хванал жена си в невярност с различен. Попитал: Ти ли ще ставаш татко на детето ми? И той споделил: Да, и тогава брат ми е превъртял, пребил е жена му, по-късно е пристигнал тук и се скрил. Той толкоз обичаше детето си, всичко даваше за него, най-после си даде и живота за него. Каза, че няма да лежи в пандиза, тъй като я е пребил. Той умираше за тях. Каза: Како, разгадавам на тебе. Оставил съм нещо за теб и за Тони “, описа сестрата на Стоян пред Би Ти Ви.

От прокуратурата прецизираха, че няма тъжби за домашно принуждение от дамата, нито ограничаваща заповед по отношение на Стоян по Закона за домашното принуждение.

Под управлението на Окръжна прокуратура - София, се води следствие по досъдебно произвеждане за закононарушение по член 115 от Наказателен кодекс – причиняване на гибел. В Районна прокуратура – Костинброд, пък се води следствие за 2 закононарушения – отправяне на закана за ликвидиране и причиняване на телесна щета. Разпитите не престават.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР