33-годишен мъж е задържан за 72 часа и привлечен като

...
33-годишен мъж е задържан за 72 часа и привлечен като
Коментари Харесай

Хванаха измамник в Пловдив, представял се за депутат от Продължаваме промяната -

33-годишен мъж е арестуван за 72 часа и притеглен като обвинен за това, че се измамил четирима души, като се представял за народен представител, оповестиха от Районната прокуратура в Пловдив. 

С.Д. се представял с изключение на за депутат от " Продължаваме промяната ", само че и за юрист, арбитър, представител на религиозна организация и медиатор на политическа партия. Пред Нова ТВ от Продължаваме промяната са се разграничили от мъжа.

На неустановени дати през 2021 година и 2022 година в Пловдив и в Асеновград мъжът измамил трима мъже и една жена с общо 12 950 лв..

С.Д. употребявал няколко схеми - обещавал, че може да узакони противозаконни постройки в разнообразни обитаеми места в Пловдивска област, което не се е случило. Пред хора, които били изгубили парцелите си посредством продажби от частен правосъден реализатор поради неплатени задължения, твърдял, че можел да им ги върне, като заведе правосъдни каузи и ги завоюва. С.Д. получавал възнаграждение, само че не правил услугите.

На 12 юли след подаден сигнал мъжът е арестуван в Пловдив. При персонален обиск у него е открита пластика, която наподобявала служебна депутатска карта, само че с надпис " национален ръководител ".

С.Д. е имал офис за съвещания в центъра на града, където приемал хора и  се представял за медиатор на политическа партия и представител на религиозна организация. Обещавал, че можел да помогне при легализиране на постройки и други действия.

Пред Нова ТВ заместник-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев съобщи, че в Розино, Карловско, С.Д. се появил на евангелистка колекция и убедил 50 души от селото да му дадат сред 300 и 1000 лв., с цел да им узакони парцелите.



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР