32-рият ден на войната в Украйна продължава с нови удари

...
32-рият ден на войната в Украйна продължава с нови удари
Коментари Харесай

Нови удари в Лвов, ракети поразиха склад за горива и военен завод


32-рият ден на войната в Украйна продължава с нови удари и подозрения по отношение на оповестената смяна в съветската тактика.

Петима души са ранени при вчерашните удари против Лвов – най-сериозната офанзива против западния украински град до момента. 4 ракети са поразили склад за горива и боен цех.

„ С днешните си дейности агресорът изпраща поздрави на президента Байдън, който сега е в Полша. Лвов е на 70 километра от Полша. Мисля, че целият свят би трябвало да разбере, че опасността е извънредно сериозна “, съобщи Андрий Садовий, кмет на Лвов.

В същото време във Варшава американският държавен глава се срещна с бежанци, даде обещание да одобри 100 хиляди украинци в Съединените щати и назова Путин " касапин ". След което държа пламенна тирада пред стотици поляци в локалния Кралски палат.

„ Украйна в никакъв случай няма да бъде победа за Русия. Защото свободните хора отхвърлят да живеят в свят на безизходност и мрачевина. Бъдещето ни ще е друго. За Бога, този човек не може да остане на власт “, съобщи Джо Байдън
президент на Съединени американски щати.

Анализатори означават, че даже по време на Студената война американски президент не си е разрешавал такива думи. От Белия дом се наложи да прецизират, че Байдън не е призовавал за промяна на режима, а е имал поради, че не би трябвало да се разрешава на Путин да упражнява власт върху прилежащите си страни. Украинският президент написа в „ Туитър “, че е разговарял с българския министър председател:

„ Имах градивен диалог с българския министър председател Кирил Петков. Информирах го за хода на противодействията на съветската експанзия. Обсъдихме и сериозната филантропична обстановка в украинските градове и села. Трябва да спрем филантропичната злополука дружно “

В Лондон се организира шествие в поддръжка на Украйна.

А 3000 руснаци излязоха по улиците на Прага със флагове в бяло-синьо-бяло, трансформирали се в знак на митинга против съветската инвазия.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР