32-годишният мигрант от Афганистан Накман твърди, че след като е

...
32-годишният мигрант от Афганистан Накман твърди, че след като е
Коментари Харесай

НОВА ИНФОРМАЦИЯ: Мигранти твърдят, че са държани на място с нечовешки условия в България

32-годишният мигрант от Афганистан Накман твърди, че откакто е бил хванат от български гранични служители на реда, е държан на място с " безчовечен условия ", оповестява " Свободна Европа ".

" Държаха ме в помещение, където има място за 20 души, само че бяхме 50. Това е място, където и животни не могат да живеят. Дървено помещение, нещо като затвор, с ужасна миризма, където няма тоалетна. Трябва да вървиш до тоалетната вътре в тази стая, в този хангар ", твърди 32-годишният мигрант.

По думите на Накман мястото, за което приказва, се намира в България и се употребява от полицейските управляващи за краткотрайно задържане на мигранти, преди да бъдат върнати в Турция.

Разказът на 32-годишния мигрант от Афганистан е част от взаимното следствие на Sky News, Свободна Европа, Lighthouse Reports, ARD Monitor, Domani, SRF, Le Monde и Der Spiegel.

" Прекарахме там три дни. Питахме за храна и вода. Не ни дадоха ", твърди различен мигрант от Сирия на име Кенан.

" На входа, през който се влиза, има огромна врата. Отдясно има огромна синьо-бяла постройка. От единия завършек на постройката се стига до клетката. Отляво има военни коли. " По този метод сириецът Кенан разказва мястото, на което по думите му е бил арестуван.

Според информацията от мигрантите мястото евентуално се намира в Гранично полицейско ръководство в Средец.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР