31-годишен софтуерен специалист е заподозреният за хакването на акаунта на

...
31-годишен софтуерен специалист е заподозреният за хакването на акаунта на
Коментари Харесай

Това ли е хакерът на Кирил Петков?

31-годишен софтуерен експерт е обвиненият за хакването на акаунта на експремиера Кирил Петков в известната платформа " Телеграм ". Както към този момент съобщихме, благоевградският айти познавач Любослав Механджийски е бил за малко задържан, а по-късно пуснат на независимост против подписка за източването на данните от профила на съпредседателя на " Промяната ", в това число снимков материал. 



Става въпрос за много детайлно подготвен хакер, който се занимава, по информация на Lupa.bg с техническото застраховане на една от най-големите уеб хостинг компании у нас. Освен това младият мъж има опит в редица други платформи и владее няколко езика на програмиране, а на фона на всичко това е и с диплома по специалността " Информационни технологии " от Техническия университет. 

Родом от Благоевград, Механджийски стартира да се занимава със програмен продукт още в гимназията и продължава да написа кодове и по-късно в университета. Интересите му включват и създаването на разнообразни стратегии, като не е ясно дали с изключение на с така наречен бяло хакерство, компютърният гуру не припечелва и от кибернамеса като тази, упражнена по отношение на Кирил Петков. 

В медийни изявления се показва, че благоевградчанинът е работел по поръчка от Дубай, само че не излиза наяве кой наш състоятелен предприемач в емирствата се е свързал с него.  

Профилите в обществените мрежи под името на Любослав Механджийски откриват единствено един консуматор с месторождение и жителство в посочения регионален град - този на главната фотография. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР