300 000 лева глоби са отнесли мобилните оператори в България

...
300 000 лева глоби са отнесли мобилните оператори в България
Коментари Харесай

Мобилните оператори у нас са отнесли 300 000 лв. глоби от началото на 2017

300 000 лв. санкции са отнесли мобилните оператори в България от началото на годината до 1 декември. Това стана ясно от думите на ръководителя на Комисията за контролиране на известията (КРС) Веселин Божков.

Божков посочи, че броят на жалбите против телекоми от началото на годината до 1 декември възлиза на 4000 т.е. много повече на годишна база (2800 тъжби за предходната година), а по тях са направени 300 инспекции, защото множеството тъжби не се отнасяли до КРС. След тези инспекции са издадени 17 наказателни постановления.

Най-голям условен брой тъжби има във връзка с надписани сметки, които са 650 (15,16%). За проблеми с роуминга има 400 тъжби, като по думите на Божков 50% от тях не се отнасят до роуминг . В студиото на Българска национална телевизия Божков разяснява, че доста хора бъркат понятието роуминг и посочи, че за роуминг става дума, когато сте в чужбина, като употребявате услугите на един оператор, само че говорите в мрежата с други оператори.

Все отново във връзка с роуминга имало и " подла " процедура от страна на единия оператор, въпреки че Божков не сподели кой . Ето и какви бяха точните му думи: " Не е загадка, че някои оператори започнаха да хитруват. Някои от тях деактивираха услугата за роуминг за да се закупят нови проекти на по-висока цена. защото това не беше подето от другите мобилни оператори този оператор си поправя политиката. Мисля, че имахме коригиращо държание на пазара и на самия регулатор. Повечето от тях се пробваха да прикрият част от тези опити са повишение на техните пакети посредством разнообразни хватки ".

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР