3 точки. Толкова не стигнаха на България, за да продължи

...
3 точки. Толкова не стигнаха на България, за да продължи
Коментари Харесай

3 точки не стигнаха на националите по баскетбол за класиране в евроквалификациите

3 точки. Толкова не стигнаха на България, с цел да продължи в същинските квалификации за европейското по баскетбол за мъже през 2025 година

В необикновено трагичен мач в препълнената зала в Ботевград тимът на селекционера Росен Барчовски завоюва 90:82 против Португалия, само че това се оказа незадоволително.

За да се класираме за идната фаза, трябваше да победим с най-малко 11 точки, тъй като в предходния дуел с португалците през есента загубихме с 10. Специално за дуела в България севърна Александър Везенков. Лидерът на “Олимпиакос ” даде всичко от себе си, само че това се оказа незадоволително. Нашите имаха опция да реализират нужната разлика при офанзива в края, само че неточност даде топката на португалците.

Така България ще взе участие още веднъж в предварителни квалификации през лятото.

Преди мача Везенков получи премията си за състезател на годината на България.

Той приказва пред Българска национална телевизия за клубния си тим “Олимпиакос ”, с който през предишния сезон влезе във финалната четворка на Евролигата, а нашият национал бе определен в идеалната петица на постоянния сезон в шампионата.

“Имаме още 9 мача. Плейофите са напълно разнообразни. Всички желаят още веднъж да играем във финалната четворка. Най-важното е да сме здрави и да продължаваме да работим интензивно. Не мисля за самостоятелните награди. Ако тимът побеждава, всички сме удовлетворени. Най-важно е да продължаваш да работиш. Концентрирам се за всеки мач. Приемам с огромно почитание мненията оттатък океана, само че “Олимпиакос ” за мен е всичко. Ние сме огромно семейство. Мечтая за още повече трофеи и една Евролига ”, сподели българската звезда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР