29-годишен мъж загина преди ден на магистрала „Струма” в района

...
29-годишен мъж загина преди ден на магистрала „Струма” в района
Коментари Харесай

Експерт: При аквапланинг не натискайте спирачките!

29-годишен мъж почина преди ден на автомагистрала „ Струма” в региона на Мало Бучино. Близки на фамилията споделят, че по-рано на същото място катастрофира майка му, поради аквапланинг, който се образува на автомагистралата от падналия дъжд. Тя вика сина си, с цел да помогне с превозването на колата. Докато мъжът изчаква в колата си, е затрит от различен автомобил, който също попада в аквапланинг.

„ В сектора, в който е станал случая, отводняването е извънредно положително. Отводнителните уреди работят както би трябвало и условия за аквапланинг няма”, разяснява в ефира на БТВ инж. Иван Табаков – началник на дирекция "Пътна сигурност " към Агенция „ Пътна инфраструктура” (АПИ).

По думите му огледи по автомагистралите за пътна сигурност се вършат всеки месец. Аквапланинг се получава при придвижване на автомобила с по-висока скорост, когато на пътното платно има вода – получава се хидродинамичен чеп, който отлепя гумите на автомобила от пътя, при което той става безусловно неуправляем, изясни Румен Дунев, авто играч.

Неговият съвет към водачите в такава обстановка е да запазят хладнокръвие и по опция да не натискат спирачките, до момента в който автомобилът излезе от това положение, и по-късно да се понижи скоростта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР