28-годишен украинец е привлечен като обвиняем от Районна прокуратура-Пловдив за

...
28-годишен украинец е привлечен като обвиняем от Районна прокуратура-Пловдив за
Коментари Харесай

Хванаха група мигранти край Пловдив, арестуван е шофьорът

28-годишен украинец е притеглен като обвинен от Районна прокуратура-Пловдив за трафик на бежанци. Мъжът е със статут на краткотрайна протекция у нас и е упрекнат по тази причина, че на 30 август в село Кърнаре за да набави за себе си имотна полза, незаконно е подкрепил чужденци – 9 сирийци, да обитават и минават в страната в нарушаване на закона. Те са се придвижвали с лек автомобил „ Форд Транзит “, като в групата е имало и 13-годишно момче.
Прочетете още
У украинеца е открита и марихуана.

Около 1 часа през нощта на 30 август в Кърнаре, полицейски автопатрул спрял за инспекция лек автомобил „ Форд Транзит “, ръководен от 28-годишния мъж. Установено е, че в него пътували 9 чужденци, определящи се за жители на Сирия, всички мъже.  Сред тях имало и 13-годишно момче. В дреха на водача е било открито и малко количество марихуана. Според първичните данни чужденците се качили в автомобила в региона на Бургас и трябвало да стигнат до София.

28-годишния украинец е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Действията по следствието не престават.

Припомянме, че още веднъж през вчерашния ден в региона на Пловдив се възпламени джип цялостен с мигранти. По първична информация няма потърпевши.

  

Снимка: Архив
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР