Служебният премиер Димитър Главчев разпореди незабавна проверка защо е била

...
Служебният премиер Димитър Главчев разпореди незабавна проверка защо е била
Коментари Харесай

Варненци за ремонта на пътя след катастрофата с кола на НСО: Направили са го, защото няма спирачен път

Служебният министър председател Димитър Главчев разпореди незабавна инспекция за какво е била асфалтирана правата от пътя Варна - Добрич, където преди дни стана тежката злополука с кола на НСО. Причината - отчасти преасфалтиране на пътното платно на мястото на злополуката.
Прочетете още
Както е известно, в колата пътуваше и някогашният министър председател Кирил Петков. Служебният районен министър пък стартира дисциплинарно произвеждане против шефове на Областното пътно ръководство.

" В неделя сутринта започнаха. Не знам за какво е направено. Нямам визия. Мислех, че ще вършат много по-голям сектор, обаче като пристигнах през днешния ден на работа, нямаше никой. Явно ще вършат единствено този дребния сектор ", твърди Николай, служащ на автомивка наоколо до преасфалтираната права.

" Вчера като минавах сутринта видях машините, паркирани за асфалтиране. И се зачудих, за какво ще асфалтират, тъй като нямаше компрометирани сектори, нямаше дупки. И за какво тъкмо в този момент се постанова асфалтирането? Може би по тази причина се прави, поради спирачния път, че го няма ", допуска Кирил Илиев.  

От пресслужбата на служебния кабинет разпространиха публично известие: 

„ Премиерът Димитър Главчев изиска от министъра на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова да извърши незабавна инспекция по отношение на информацията за асфалтирана част от път в региона на Аксаково, където преди дни имаше тежка злополука с автомобил на НСО. “

Регионалният министър пък неотложно разпореди да се образува дисциплинарно произвеждане против шефа на Областно пътно ръководство във Варна инж. Явор Пасев и началника на отдел " Инвестиционно-ремонтни действия " в ОПУ – Варна Севдалина Казълова.

Служителите от ОПУ-Варна със своите дейности или бездействия са позволили асфалтирането на част от права на пътя Варна-Добрич, при изхода на община Аксаково, където преди дни имаше тежък пътен случай, който приключи със загуба на човешки живот.

Министър Коритарова изпрати и сигнал до прокуратурата, които да проверяват компаниите, които правят ремонта.

Във връзка със случая служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов съобщи, че задачата на Министерство на вътрешните работи е за обезпечи и да резервира местопроизшествието.

" Така и направихме в оня ден, когато се случи злополуката. Късно вечерта, когато завършиха процесуално следствените дейности, ние имахме уговорката да отстраним двата автомобила, както и направихме, и да спомагаме за почистването на пътя “, каза още министър Стоянов.

„ Оттам нататък кой, по кое време и по каква причина какви поправки е правил, мисля че би трябвало да обърнете въпроса към Агенция Пътна инфраструктура, както и към компаниите, които са направили ремонта ", добави той.

Малко по-рано министър Стоянов награди с грамота и плакет преподаватели и изявени културни дейци за приноса им към тематиката за сигурността във връзка идния празник 24 май - Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, съобщи БТВ. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР