„24 май е най-безспорният ни празник, тъй като е единственият

...
„24 май е най-безспорният ни празник, тъй като е единственият
Коментари Харесай

Поетът Иван Ланджев: 24 май е най-безспорният ни празник


„ 24 май е най-безспорният ни празник, защото е единственият празник, за който ние някак незабелязано несъзнателно сме изцяло единомислещи “, означи в ефира на bTV поетът и мъдрец Иван Ланджев, който през днешния ден произнесе формалното слово за празника пред паметника на св. св. Кирил и Методий.

„ Български език е бил изправен пред доста, доста огромни провокации и е оставал. Имало е предпоставки да изчезне и отново е оставал, когато България е липсвала на картата, български език отново е оставал. Така че, даже когато се създава всеобщо долнопробност, това не е такава опасност за езика “, разяснява поетът.

„ Не желая да звуча прекомерно розово и некритично. Обикновено приказва и написа сериозно. В днешния ден ми се коства, че би трябвало да се оставим на насладата да честваме българския език, тъй като е жив и ще пребъде “, означи Иван Ланджев.

„ Езикът е това, на което разгадавам това, което обичам. Не просто приказвам, вслушвам се в него. Той е и сечиво за работа, тъй че допускам в разнообразни дни, в разнообразни моменти мога да ви кажа най-различни обичани думи. Сега ми хрумва, че е доста красива думата милувка “, показа той.

„ Нека се държим деликатно с езика, когато го каним на разговор и дано също се вслушваме в него. Не постоянно е нужно ние да приказваме. Можем от време на време просто да послушаме българския език, той има какво да ни каже “, прикани Иван Ланджев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР