Митничари, данъчни и полиция започват пълна инвентаризация на Лукойл“. Това

...
Митничари, данъчни и полиция започват пълна инвентаризация на Лукойл“. Това
Коментари Харесай

Мтничари, данъчни и полиция в Лукойл

Митничари, данъчни и полиция стартират цялостна инвентаризация на „ Лукойл “. Това стана ясно от съвещанието на служебния кабинет.

Това е било решено през вчерашния ден на особено заседание сред премиера, вицепремиера и министъра на финансите, министъра на вътрешните работи, министъра на стопанската система и ръководителите на Националната организация за приходите и Агенция „ Митници “, заяви бТВ.

Димитър Главчев самичък описа за съвещанието преди началото на съвещанието на държавно управление. За последно в складовете на „ Лукойл Нефтохим “ имаше инспекция на 1 януари тази година и тя беше обвързвана с отпадането на дерогацията за вноса на съветския недопечен нефт в страната.

„ Тъй като се появиха в медиите информация, че „ Лукойл “ към този момент е изгубил предпочитание да договаря, аз взех решение да ревизира дали е по този начин. На това заседание през вчерашния ден взехме решение да възложим на Агенция „ Митници “ и Национална агенция за приходите да се извърши физическа инвентаризация на наличностите в „ Лукойл “. Те ми споделиха, че сега такава не е осъществявана, тъй че в най-близките дни ще се състои и ще бъдете информиране за резултатите “, съобщи Димитър Главчев.

Както Клуб Z неведнъж писа - след повече от 3 десетилетия страната незабавно се сети да ревизира количчествата съветско гориво, с които оперира " Лукойл " (нищо че сдружението у нас се води швейцарско), а също за пръв път след приватизацията се повдигнаха въпросите какви данъчни сборове внася в България петролният колос.

Кабинетът продължи със промяната на регионалните шефове - процедура преди всеки избор,  защото тази част от администрацията извършват решенията на Министерския съвет, който отговоря за провеждането на почтени и демократични избори. Сменени са към този момент общо 11, добавя още бТВ.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР