Мощна гръмотевична буря с обилен дъжд се разрази над Плевен

...
Мощна гръмотевична буря с обилен дъжд се разрази над Плевен
Коментари Харесай

Бедствие в Плевен: Проливен дъжд, гръмотевици и градушка като лешник

Мощна гръмотевична стихия с изобилен дъжд се развихри над Плевен довечера. Потребители на обществените мрежи споделят клипчета с наводнени улици.

Само за минути небето почерня и се изсипа пороен дъжд, настояват хората в града.

От фрагменти, споделени в страницата за метеорологични прогнози – Meteo Bulgaria, излиза наяве, че заради изобилните превалявания улиците са се трансформирали в реки.

Бурята е била съпроводена от мощен вятър. Голяма част от града е без ток, оповестяват фенове на bTV.

Към този миг няма данни за потърпевши хора, само че по всяка вероятност стихията е нанесла материални вреди. В някои региони на града дъждът е бил подправен с градушка. 

„ В момента продължава да вали и духа мощен вятър “, споделят хората във Facebook.

Припомняме, че по-рано днес мощна стихия, съпроводена със мощен дъжд, градушка, светкавици и гръмотевици връхлетя София. Стихията удари и други градове в страната, измежду които Лом, Козлодуй, Асеновград, Самоков, Ботевград, Разград и други, излиза наяве от фотоси в обществените мрежи.

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) още през вчерашния ден издаде сигнален жълт код за обилни превалявания м съвсем цяла България.

Количествата на преваляванията се очакваше да доближат до 20-35 литра на квадратен метър. Метеоролозите предизвестиха също по този начин, че в Западна и Централна България ще има условия и за градушки.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР