В 201 населени места няма нито един жителПловдив изпревари Варна

...
В 201 населени места няма нито един жителПловдив изпревари Варна
Коментари Харесай

Пловдив изпревари Варна по население

В 201 обитаеми места няма нито един гражданин
Пловдив изпревари Варна по население, демонстрират данни на Национален статистически институт. Най-много хора живеят в Столична община – 1,287 млн. души. На второ място се изкачва община Пловдив с население от 325 хиляди души, а Варна остава на трето място с 323 хиляди души. Преди 10 години, през 2014 година, Варна беше пред Пловдив по брой на популацията.

На четвърто място в класацията е Бургас, като общината резервира позицията си по отношение на обстановката преди 10 години. На пето място се изкачва Стара Загора, която изпреварва община Русе, която от пето място преди 10 години слиза на шеста позиция.

В България има осем общини с население над 100 хиляди души – Столична, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Сливен и Плевен. В тях живеят 40,8% от популацията на страната. От общо 265 общини в България 142 са с население под 10 хиляди души. Населените места без нито един гражданин са 201, като максимален брой от тях са в областите Велико Търново (67), Габрово (67) и Кюстендил (10).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР