Няма да се борим за оцеляване на тези избори, ние

...
Няма да се борим за оцеляване на тези избори, ние
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Няма да се борим за оцеляване на тези избори

" Няма да се борим за оцеляване на тези избори, ние ще се борим за това да продължи смяната в България, с цел да може твърдо да стъпим на европейския път на нашата страна и несъмнено, да решим редица проблеми, които имат вътрешнополитически аспект за българските жители. " Това съобщи пред Българска национална телевизия водачът на ДСБ и съпредседател на ПГ на ПП-ДБ Атанас Атанасов.

Атанасов призна, че част от електората е отчаян от ръководството „ в сглобка “.

" Да, има разочаровани хора от нашето присъединяване в ръководството, само че аз се надявам, че през този месец те ще ни чуят защо сме постъпили по тоя метод. Някои от задачите, които си поставихме, не можаха да бъдат реализирани. Успоредно с това против нас вървеше тежка компроматна война, имаше опозиция от нашите сътрудници, от ГЕРБ, които подкрепяха държавното управление. Част от задачите, които трябваше да бъдат реализирани, заради бойкот не бяха реализирани и ще ви дам един образец. България не получи втория транш по ПВУ, тъй като трябваше да бъдат признати 4 законопроекта още, също така, което беше признато, и четирите не бяха признати точно поради бойкот от страна на сътрудниците. Всичките тези законопроекти са свързани с битката с корупцията. Трябваше да се стартира с окомплектоването на новата комисия за битка с корупцията, трябваше да се одобри Закона за сигналоподателите и още два закона. " – сподели той.

" Ставаше въпрос за фактическа коалиция в това ръководство, само че в една коалиция постоянно има противоборства и това не трябва никого да изненадва ", добави Атанасов.

Той уточни и неточности в ръководството на кабинета " Денков ":

" Иначе сполучливото държавно управление на Денков от време на време действаше боязливо. Имаше доста случаи, в които точно поради декларирана опозиция от страна на нашите сътрудници избрани цели не бяха реализирани. Трябваше доста по-смело да се работи. Правителството и особено акад. Денков бяха добре проведени и стимулирани хора, само че трябваше доста по-голяма храброст. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР