24-и състав на Софийския градски съд публикува мотивите за присъдата

...
24-и състав на Софийския градски съд публикува мотивите за присъдата
Коментари Харесай

Мотивите за по-леката присъда: Викторио, който застреля жена си и бебето си, не е хладнокръвен убиец

24-и състав на Софийския градски съд разгласява претекстовете за присъдата на Викторио Александров, който умъртви приятелката си Дарина и едногодишната си дъщеричка Никол.
Още по тематиката
Младият мъж беше наказан за двойното ликвидиране едвам на 20 години затвор, макар че прокуратурата и околните на жертвите упорстваха за най-тежкото наказване - пожизнен затвор без право на подмяна. Присъдата провокира вълна от отвращение и над 5000 души се включиха в подписка, с която настояха той да получи заслужена присъда.

Съдия Иван Колев написа, че младият мъж, който през октомври 2018 година простреля дамата и бебето, е персона с " запас, който може да бъде добра изходна позиция за неговата промяна, коригиране и разрастване в обществото ", заяви Българска национална телевизия. Според магистратите прострелването в слепоочието на дребната Никол не характеризирало Викторио като невъзмутим палач. Коев се стимулира още с това, че осъщественото от не било извънредно тежко закононарушение , с цел да получи подсъдимият пожизнен затвор.

Съдебният състав (двама съдии и трима правосъдни заседатели), който единомислещо дефинира присъдата, се аргументира още с това, че не може да се твърди, че Викторио няма да се превъзпита до края на дните си. Затова и не бивало да се санкционира с пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна, които заместват смъртното наказване. Те одобряват, че има доста условия, които смекчават публичната заплаха на Викторио, който има чисто правосъдно минало и не бил персона с незаконни привички.

При установяване на наказването съдът е взел поради и психическото му здраве, самопризнанието и изказаното страдание.

" Разбираемо е публичното неодобрение, само че публичното мнение не може да взима превес ", написа още съдията.

На 29 октомври 2018 година 26-годишният тогава Викторио Александров първо убива с два патрона в главата 23-годишната Дарина Министреска, която дни преди този момент е поставила завършек на връзката им поради систематичен тормоз , както твърди фамилията й. След това мъжът взима дъщеричката си и обикаля с нея София повече от 8 часа. В късните вечерни часове, когато се укрива в пристройка край София, където полицията го открива, прострелва смъртоносно и невръстното дете.

След като чу присъдата му, майката на Дарина - Ваня Министерска, съобщи:

" Институциите дадоха своя знак към обществото, че всеки може да убива личното си дете и да лежи 12 години в пандиза. Защото при полагане на труд и при вероятно довеждане докрай на едно висше обучение, той ще лежи толкоз ".

Софийският градски съд постанови Викторио Александров да изплати и 400 000 лв. кръвнина на родителите на младата жена.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР