23 млн. и 412 хил. лева са предвидени за здравеопазване

...
23 млн. и 412 хил. лева са предвидени за здравеопазване
Коментари Харесай

Над 23 млн.лв. заделя Община Варна за здравеопазване през 2020 г.

 23 млн. и 412 хиляди лв. са планувани за опазване на здравето в бюджета на община Варна за 2020 година, което е с 2 млн. и 300 хиляди лв. повече по отношение на миналата година. Проекторамката  беше прегледана и утвърдена на днешното съвещание на отрасловата комисия към Общински съвет – Варна.

В бюджета за опазване на здравето са включени разноските за 12 детски ясли, 112 медицински кабинета в детски градини и учебни заведения, 3 млечни кухни и 23 разливочни. През 2020 година започва приготвянето на храна за деца със характерен режим на хранене – безглутенов и безказеинов режим.

Капиталовите разноски са в размер на 3 млн. и 854 хиляди лв., или с над 350 хиляди лв. повече по отношение на миналата година. Предстоят съществени поправки и създаване на пристройки в детски ясли " Чуден свят “ и " Роза “, за което са планувани към 2 млн. лв.. С други 750 хиляди лв. общината възнамерява реорганизация на площадките за игра в детски ясли № 8 " " Щурче “, № 9   " Детелина “, № 3   " Зайо Байо “, № 14   " Звънче “. 

Заделените средства за осъществяване на общинските стратегии за профилактика и рехабилитация на публичното здраве са 349 хиляди лв.. През тази година е планувана реализацията на 14 стратегии, като 6 от тях са ориентирани към децата.   Сред тях са " Аз съумявам ", " Добър изящен тип и комфорт посредством профилактика и лекуване на гръбначните изкривявания ", " Хипотерапия на деца с увреждания и проблеми в развиването ", " Грижа за деца с диабет и редки болести “.

И през 2020 година Община Варна ще продължи да поддържа двойките с репродуктивни проблеми. Бюджетът на общинската инвитро стратегия е в размер на малко над 238 млн. лв. За еднократни помощи за лекуване на жители са планувани близо 151 хиляди лв..

За финансови прехвърляния на общински лечебни заведения са заложени малко над 407 хиляди лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР