2-годишно дете получи гърч в детска ясла в Русе, след

...
2-годишно дете получи гърч в детска ясла в Русе, след
Коментари Харесай

Дете получи гърч в русенска ясла, родителите твърдят, че линейката се е забавила

2-годишно дете получи спазъм в детска ясла в Русе, откакто преди този момент вдигнало висока температура, а родителите се оплакват, че са чакали кола за спешна помощ половин час. От Центъра за незабавна помощ в крайдунавския град пък споделиха пред Dir.bg, че екипът им е бил на място 11 минути след подаването на сигнала. 
Още по темата
Милен Димитров, бащата на двегодишно момиченце, описа пред, че приятелката му се обадила да вземе незабавно щерка им от яслата, тъй като вдигнала висока температура. Той бил на " Дунав мост ", само че незабавно тръгнал към детското заведение и по думите му стигнал преди колата за спешна помощ. Заварил момиченцето, което нямало хронични проблеми, а сутринта било крепко, " сгърчено, свито на топка и в безпомощно положение ". 

Медицинските сестри в детска ясла №9 в Русе, откъдето е казусът, описват, че откакто детето вдигнало температура, го обвивали с влажни чаршафи с вода и оцет, защото нямали право да дават медикаменти на децата. " Правехме и масаж, тъй като детето беше сковано. Следяхме да не си глътне езика ", споделя Теодора Миткова, а колежката ѝ Дарина Данева прибавя: " Висока сдържаност имаше. Детето получи цианоза. Скова цялото тяло. Бяхме доста уплашени. Стресът беше за целия екип ".

През това време се обадили два пъти на Спешна помощ. Първо подали сигнал за висока температура, само че десетина минути по-късно позвънили отново, с цел да оповестят за превивам. Това по думите им станало в границите на 20-25 минути. Бащата е безапелационен, че колата за спешна помощ се бавила половин час. 

От Центъра за незабавна здравна помощ в Русе обаче са безапелационни, че екипът е дошъл за 11 минути, " което е в границите на допустимото ". И удостоверяват, че са получили два сигнала. Първият бил в 11.12 часа за дете в детска ясла с висока температура. Предаден бил незабавно на екип с доктор, който таман завършил различен адрес. Няколко минути по-късно, към 4, получили втори сигнал - този път за спазъм.

" От мястото, на което се намирал незабавният екип, до яслата - от " Дружба " 1 до " Изток ", са 9 километра, минава се през централната част на града с всички натоварени кръстовища в този относително пиков час. След второто позвъняване колата за спешна помощ е пристигнала на адреса за 11 минути ", обясниха от ЦСМП - Русе. Отбелязват и субективния фактор, че в сериозна, стресова обстановка чувството за време може да се разминава с действителността.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР