2 години след като Воля изпадна от Народното събрание, Веселин

...
2 години след като Воля изпадна от Народното събрание, Веселин
Коментари Харесай

И Марешки е реактивиран преди изборите - този път като независим кандидат

2 години откакто " Воля " изпадна от Народното събрание, Веселин Марешки е решил още веднъж да се кандидатира за народен представител.

Този път Марешки няма да прави акция в цялата страна и няма да " води листа " с други свои съпартийци.

Вместо това е повдигнат за самостоятелен претендент, който е подсилен от предприемчив комитет от 7 души, внесли документи в РИК - Варна.

За да бъде определен в 49 Народно заседание, Марешки би трябвало да получи повече гласове от районната изборна квота във Варна.

За съпоставяне, през октомври 2022 година квотата в 3 МИР е била 10 878 гласа - или разликата при делението на всички действителни гласове и броя на мандатите от Варна (по това време 15).

Ако изборната интензивност във Варна не се усили спрямо предходната година (малко над 163 000 гласа), то задачата на Марешки ще е една концепция по-лесна.

Заради данните от националното броене в разпределението на мандатите по региони и даде един спомагателен на Варна. Така и бариерата за самостоятелните претенденти би се снижила с няколкостотин гласа (при равни други условия).

Дали това ще се случи - е под въпрос. На последното си независимо явяване на изборите през ноември 2021 година " Воля " завоюва скромните 7 067 гласа в цялата страна. Преди това имаше и една несполучлива коалиция с НФСБ.

През лятото на 2022 година и ще разпродаде бизнеса си с горива.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР