179 души са били погребани в масов гроб в най-голямата

...
179 души са били погребани в масов гроб в най-голямата
Коментари Харесай

179 души са били погребани в масов гроб в най-голямата болница на Газа

179 души са били заровени в всеобщ гроб в най-голямата болница на Газа - " Ал Шифа ", която е блокирана от дни поради продължаващите боеве сред израелската войска и " Хамас ", оповестява Би Би Си, представена от БНР.

Ръководството и чиновниците на болничното заведение са били принудени на тази мярка поради прекъсването на тока преди три дни и риска за здравето на останалите към 2 хиляди души, блокирани в комплекса.

Повече от половината лечебни заведения в Ивицата Газа са спрели работа поради боевете или поради дефицит на гориво за захранващите ги генератори, оповестиха от Световната здравна организация.

Правителството на палестинското ислямистко придвижване " Хамас " заяви през днешния ден, че броят на палестинците, починали при израелските бомбардировки в линията Газа от началото на войната на 7 октомври, е повишен на 11 320 души, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Сред жертвите има 4650 деца и 3145 дами. Ранените са 29 200, посочи държавното управление на " Хамас ". Здравното министерство на " Хамас " от своя страна заяви, че десетки тела лежат по улиците в северната част на линията Газа и е невероятно да бъдат преброени, защото израелската войска взема на прицел колите за спешна помощ и медиците, които се пробват да се приближат до тях.

Израелската войска даде 46 убити от навлизането си на 27 октомври. Повече от 1200 починаха при нападението на " Хамас " над Израел на 7 октомври.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш е надълбоко смутен от " ужасяващата обстановка и тежките човешки жертви в няколко лечебни заведения в Газа ", съобщи на този декор през днешния ден неговият представител.

" В името на човечността генералният секретар приканва за неотложно филантропично преустановяване на огъня ", съобщи пред публицисти Стефан Дюжарик.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР