16-годишен бе признат за виновен по повдигнато спрямо него обвинение

...
16-годишен бе признат за виновен по повдигнато спрямо него обвинение
Коментари Харесай

Пробация на непълнолетен, откраднал медни проводници от склад в Каменар

16-годишен бе приет за отговорен по повдигнато по отношение на него обвиняване в осъществяване на кражба на медни проводници от складова база на комерсиално сдружение в село Каменар през нощта на 8 май предходната година, оповестяват от Районния съд във Варна.

Деянието е осъществено от подсъдимия като малолетен, само че откакто е могъл да схваща свойството и смисъла на осъщественото и е могъл да управлява постъпките си, в съучастничество с друго неустановено по делото лице, посредством потребление на техническо средство и посредством подкопаване, разрушение и разваляне на загради, крепко направени за отбрана на парцел.

Посредством изкопаване на земна маса под телена ограда, строшаване на катанец на железен резервоар и увреждане на заключващ механизъм на фургон, малолетният съумял да отнеме общо 35 кг медни проводници, на стойност към 300 лв., които след това били предадени в пункт за изкупуване на метали във Варна.

16-годишният обвиняем е неосъждан до момента, само че се води на доклад в Детска педагогическа стая и по отношение на него са били налагани възпитателни ограничения по Закона за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни. Отнетите непознати движимости все още са възобновени.

По силата на утвърдено в правосъдна зала съглашение, районният съд му наложи наказване от 6 месеца пробация, при честота два пъти седмично на регистрацията по сегашен адрес, както и осъществяване на наложителни срещи с пробационни чиновници, също за период от 6 месеца.

Съдебният акт е финален.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР