14 кандидати са допуснати до конкурс за длъжността директор“ на

...
14 кандидати са допуснати до конкурс за длъжността директор“ на
Коментари Харесай

14 са кандидатите за директори на 7 училища във Варна и областта

14 претенденти са позволени до конкурс за длъжността „ шеф “ на общинско учебно заведение в област Варна. Това излиза наяве от оповестен лист с имената на позволените претенденти, оповестен в уеб страницата на Регионалното ръководство на образованието (РУО).

Няма недопуснати претенденти до състезания, прецизират от РУО.

Писменият изпит (тест) ще се организира на 27 февруари от 09.30 часа в постройката на Средно учебно заведение с езиково образование „ Ал. С. Пушкин “.

Припомняме, че на 11 януари бяха разгласи състезания за шефове в 276 общински учебни заведения в страната, 7 от които във Варненско. Срокът за подаване на документите беше до 12 февруари.

За Варна са: Основно учебно заведение „ Свети Иван Рилски “; Математическата гимназия „ Д-р Петър Берон “ и Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „ Николай Хайтов “.

В региона: Средно учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “ в гр. Игнатиево; Основно учебно заведение „ Отец Паисий “ в гр. Бяла; Средно учебно заведение „ Васил Левски “ в Девня и Второ главно учебно заведение „ Иван Вазов “ в Провадия.

Конкурсите ще протичат в два стадия – писмен изпит и събеседване. Кандидатите, получили най-малко 30 точки на теста, ще бъдат допускани до втората част.

Тестът за писмената част и въпросите за събеседването ще бъдат предоставяни от МОН.

Кандидатите ще би трябвало да показват и да защитят концепцията, която са подготвили, както и да дават отговор на спомагателни въпроси, сложени от членовете на комисията по осъществяване на състезанието.

При осъществяване на стадиите се обезпечават аудио-видеонаблюдение и аудио-видеозапис.

В комисията за осъществяване на състезанието за заемане на длъжността „ шеф “ на общинско учебно заведение ще се включат трима представители на съответното районно ръководство на образованието, представител на общинската администрация, избран от кмета на общината, както и представител на публичния съвет в учебното заведение, за което е разгласен конкурс.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР