14-годишният Иван Иванов завърши на трето място на престижния турнир

...
14-годишният Иван Иванов завърши на трето място на престижния турнир
Коментари Харесай

Иван Иванов завърши трети на престижен турнир в Кицбюел


14-годишният Иван Иванов приключи на трето място на влиятелния шампионат Next Up, който се организира в Кицбюел редом с АТР 250 конкуренцията в австрийския курорт, която бе извоювана от Роберто Баутиста-Агут.

Иванов, който е №1 в ранглистата на Тенис Европа, имаше опцията да играе един до друг със звездите от АТР тура. Той бе един от шестимата топ гении от целия свят, които бяха поканени за шампионата до 14 години.

Надпреварата се организира на кортовете, на които се организира и АТР шампионатът, а Иванов имаше и удоволствието и да играе под управлението на един от най-популярните съдии в лицето на Карлос Бернардес.

Българинът записа две победи в трите си мача. В нетрадиционния формат 3 от 5 сета с до 4 гейма в сет той победи британеца Марк Себан в група A – 4-3, 2-4, 1-4, 4-2, 4-0, след което загуби от американеца Карел Нгунуе – 3-4, 3-4, 3-4.

В дуела за трето място Иванов бе безапелационен – 4-2, 4-1, 4-2 над румънеца Матей Тодоран. Шампион стана европейският първенец Тайс Богард, който победи Нгунуе във финала с 4-2, 4-2, 4-0.

Любопитен факт е, че шампионатът в Кицбюел има и награден фонд – шестимата участници си разпределят общо 20 хиляди евро като средствата отиват за развиването на кариерите им.

За Иванов това е втори влиятелен шампионат в последните седмици. Той бе измежду поканените за присъединяване в първия в историята Уимбълдън за 14-годишни като от 16 тенисисти доближи до полуфинал.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР