13-кратният шампион Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на Откритото

...
13-кратният шампион Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на Откритото
Коментари Харесай

Рафаел Надал победи трудно Оже-Алиасим и си осигури мач с Джокович на четвъртфиналите

13-кратният първенец Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите на Откритото състезание на Франция по тенис.

Поставеният под номер 5 испанец победи деветия в схемата Феликс Оже-Алиасим (Канада) с 3:6, 6:3, 6:2, 3:6, 6:3 за 4:21 часа.

Канадецът поведе с 5:1 по пътя си към триумфа в първия сет. След това Надал направи три пробива в идващите две елементи и обърна развоя на мача.

В четвъртия сет Оже-Алиасим още веднъж взе задатък от 4:1 и изравни, а в петия Надал взе подаването на противника си за 5:3 и при собствен сервиз затвори дуела с първия си мачбол.

Така испанецът си обезпечи конфликт с лидера в международната класация и повторен първенец Новак Джокович (Сърбия) в спор за място на полуфиналите.
 Новак Джокович продължава отбраната на купата си на
Новак Джокович продължава отбраната на купата си на " Ролан Гарос "

Победи Шварцман

Това беше едвам трети път в общо 112 мача, когато Надал играе пет сета на " Ролан Гарос ", а след триумфа беше бурно приветстван от публиката.

Испанецът се надява, че ще успее да се възвърне в точния момент от изтощителния мач за идващия си дуел, където за 59-и път в кариерата си ще се изправи против Джокович.

Надал, който ще навърши 36 години в петък, предходната година загуби от номер 1 в света на полуфиналите.

" Разбира се, че се познаваме добре. Имаме доста огромна история. Ще бъда съсредоточен, ще дам всичко от себе си. Не знам какво ще се случи, само че ще се боря до край ", сподели Надал за идния мач.

Джокович води с 30-28 в дуелите с Надал. Никои други двама мъже не са играли между тях толкоз пъти в професионалната епоха на тениса.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР