13 български и чуждестранни фотографи изразяват отношението си към живота

...
13 български и чуждестранни фотографи изразяват отношението си към живота
Коментари Харесай

“Животът на бездомните животни” събира 13 фотографи и 28 кадъра от улицата

13 български и задгранични фотографи показват отношението си към живота на бездомните животни в границите на галерия, която Организацията за отбрана на животните “Четири лапи “ открива в Световния ден за отбрана на животните - 04 октомври 2020. Експозицията е част на акцията “Осинови.ме ”.
Иван Пастухов, Ладислав Цветков, Вихрен Георгиев, Николай Абаджиев, Веселин Боришев, Симона Халачева, Христо Владев, Джоди Хилтън, Марсел Фенс, Ивайло Петров, Калин Руйчев, Денис Бучел и Александра Вали описват с обектив и думи своето отношение по тематиката за бездомните животни.
 Във Англия не разрешиха продажбата на животни в магазини Във Англия не разрешиха продажбата на животни в магазини
Магазините за животни и продавачите на животни във Англия няма да могат да продават дребни кученца.  Така в случай че някой желае да...
“Всяка фотография има мощно обръщение. Сигурни сме, че по този начин идеята “Осинови, не купувай ” има още по-голям късмет да допре повече хора. Благодарен съм на съдействието със Столична община, които ни поддържат в поредна самодейност в границите на акцията ни и благодарим особено на всички създатели ”, сподели Явор Гечев от “Четири лапи ”.
Кадрите отразяват майсторски действителността, в която живеят уличните животни - с цялата ѝ мъка, само че и вяра за по-добър живот. Някои от създателите вземат участие със особено готови за изложбата фрагменти, а други ни връщат обратно във времето, с цел да забележим какво се е трансформирало или пък може би не.
Александра Вали споделя неповторимата страст от съжителството с осиновената си котка Мъри, Веселин Боришев споделя за своя най-хубав приятел - кучето Нинджи, а Иван Пастухов и Денис Бучел ни връщат с фрагменти на скитащите кучетата в София през деветдесетте и при започване на миналото десетилетие. Американката Джоди Хилтън визира връзката сред бездомните животни и техните спасители, а обективът на холандския фотограф Марсел Фенс дава една по-забавна вероятност на живота на уличните кучета и котки. Със своите фрагменти от Хитрино от 2016 година и ливанската столица Бейрут от това лято, Христо Владев, който от години отразява избавителни задачи на " Четири лапи " у нас и в чужбина, ни показва действителността по време на бедствия, когато бездомните животни са също измежду многочислените наранени.
“Животът на бездомните животни ” може да бъде забелязана в изложбеното пространство на “Градската градина ” пред Народния спектакъл „ Иван Вазов “ до 18-и октомври.
 Зачестява експанзията към бездомните животни Зачестява експанзията към бездомните животни
Напоследък зачестиха злоумишлените дейности към бездомните животни. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Велико Търново Радос...
Кампанията “Осинови.ме “ има амбициозната цел да ангажира вниманието на обществото като ускори информираността му за проблемите, свързани с живеещите на улицата или в приюти бездомни животни. Основната задача на акцията е да въодушеви повече хора да осиновяват животни, както и да помогне за възпитанието на съответна просвета във връзка с развъждането на домашни животни по принцип. Всички начинания на “Осинови.ме “ са ориентирани към разрешаването на проблемите, свързани с бездомните животни и дават образец за вярното отношение към тях.
„ Четири лапи “ е интернационална неправителствена организация за отбрана на животните с централа във Виена, Австрия и представителства в 15 страни, измежду които и България.
“Четири лапи ” работи и в посока разпространение на хуманното отношение към животните посредством поредни акции и планове. У нас организацията е позната най-много с Парка за танцуващи мечки край гр.Белица, построен взаимно с фондацията на Бриджит Бардо, спасяването на лъвовете от Разградския зоопарк, напъните дейностите на Зоополицията да бъдат по-ефективни и изключително с работата си в помощ на бездомните животни. За последните 10 години организацията е помогнала на над 40 хиляди кучета и котки от цялата страна посредством лекуване, намиране на дом и кастрация. Част от дейностите на организация в помощ на бездомните животни е и осведомителна акция “Осинови.ме ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР