123 Луксозните къщи по Витошката яка са достигнали цени 1500

...
123 Луксозните къщи по Витошката яка са достигнали цени 1500
Коментари Харесай

Unique Estates: Ръстът на новото строителство ще укроти цените на луксозните имоти

123
Луксозните къщи по Витошката яка са достигнали цени 1500 евро/кв.м през 2017 година, което е с 13% повече от миналата година

[Unique Estates] 123
9% растеж на наемните покупко-продажби и 6% повече продажби на първокласни парцели през 2017 година регистрира организация Unique Estates

[Unique Estates] 123
Цени на първокласни жилища в столицата по региони. Общо за София няма забележителна смяна в междинните цени

[Unique Estates] Още по тематиката
Годишният ритъм на напредък на жилищните заеми се форсира

Към края на предходната година към този момент е над 7%
24 яну 2018
Още малко по-скъпи

Прогнозите на организациите са, че жилищата в столицата ще нарастнат с най-много 10% през 2018 година
19 яну 2018
Графика на деня: Недвижимите парцели – най-хубавата инвестиция в света за последните 150 години
9 яну 2018
Жилищата в България: по-празни, само че все по-скъпи

Почти 1 млн. жилища са необитаеми, само че 1 млн. души живеят в пренаселени парцели, а наемният пазар е извънредно слаб
5 ное 2017
Търсенето на първокласни парцели с капиталова цел в София се усилва

Продажбите в този сегмент са се повишили с над 40% по данни на Unique Estates
26 юли 2017
Търсенето на междинен и висок клас парцели в София пораства

Готовите планове се разпродават бързо, а вложителите вършат нови проекти за развиване
16 май 2017 Продажбите на първокласни парцели в София са се повишили с 6% през предходната година, а при наемните покупко-продажби растежът е с 9%. Това регистрират от организацията Unique Estates и показват, че предлагането в някои региони на София към момента е лимитирано, само че новото строителство ще балансира пазара през тази година.

Значителен растеж на цените не се следи, като в множеството елементи на София организацията записва задържане или леко повишаване през 2017 година Районът към Докторската градина продължава да бъде най-скъп със междинна цена за първокласен апартамент над 2000 евро/кв.м, само че с малко намаляване по отношение на миналата година.

Най-голямо нарастване на цените е записано при къщите в зоната Витошката яка, като там те са достигнали 1500 евро/кв.м, или с 13% повече по отношение на 2016 година От Unique Estates изясняват повишаването с преориентирането на купувачите към ниския и високия клас за сметка на първокласните парцели от междинния ценови сегмент.

Какво се търси

Имотите до 350 000 евро се търсят най-много в централната част на града и за инвестиция. Unique Estates записват търсене на такива жилища остаряло строителство, които да бъдат актуализирани и препродадени или отдавани чартърен краткосрочно през платформи като Airbnb.

През 2017 година най-трудно са се осъществили къщи на цени сред 350 000 и 600 000 евро, главно поради характерни условия на купувачите, до момента в който от организацията регистрират по-голям интерес към еднофамилни къщи и резиденции от най-високия ценови клас - над 800 000 евро.

Новите зони

Според наблюденията на Unique Estates в София се оформят четири перспективни региона в търсенето и предлагането на първокласни парцели. Подобрената инфраструктура и строителният напредък в зоната към Paradise Center притеглят от ден на ден купувачи, като по данни на организацията офертните цени за общоприетоо строителство там доближават 1200 евро/кв.м и порастват нагоре за първокласни парцели. Районът към Камбаните и " Резиденшъл парк София " също набира известност измежду търсещите.

Вторичният пазар с цени над 1500 евро/кв.м се развива в квартал " Изгрев " и периферията на " Дианабад " съгласно данните на организацията. Променящата се среда, както и новата жилищна зона с висок клас парцели на мястото на някогашния цех " Фурнир " са измежду аргументите за покачвания интерес на купувачите в този регион. В централната част на града перспективен регион за развиване на първокласния сегмент парцели през идващите години ще бъде зоната към паметника " Левски " и бул. " Дондуков " съгласно наблюденията на Unique Estates.

В новите и в одобрените региони с първокласни парцели е имало динамично търсене и сериозен размер покупко-продажби през миналата година. Очакванията са за деен пазар и през 2018 година, като в това време растежът на новото строителство ще спомогне за усмиряване на цените, обобщава Весела Илиева, ръководещ сътрудник в Unique Estates.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР