12 офицери от Въоръжените сили на Руската федерация са получили

...
12 офицери от Въоръжените сили на Руската федерация са получили
Коментари Харесай

Русия наказа 12 офицери заради изпращането на 600 наборници на фронта в Украйна -

12 офицери от Въоръжените сили на Руската федерация са получили дисциплинарни санкции след установяването на обстоятелството, че са изпратили за т. н. специфична интервенция в Украйна наборни военнослужещи, заяви Интерфакс.

„ Военната прокуратура на Западния боен окръг (ЗВО) откри, че 600 военнослужещи на срочна работа са взели участие във военната интервенция в Украйна. По тази причина към 12 военнослужещи бяха подведени под отговорност, някои от тях бяха уволнени. “ Това заяви военният прокурор на Западния боен окръг Артур Егиев. По-рано съветският президент Владимир Путин подреди да се ревизират случаите на присъединяване на срочнослужещи в специфичната интервенция.

„ Реагирали сме по всички нарушавания, които сме разкрили и вследствие на това бяха взети дисциплинарни ограничения, в това число освобождение от военна работа на длъжностни лица, направили тези нарушавания “, споделя Егиев, представен от Интерфакс. Артур Егиев не е прецизирал какви дисциплинарни санкции са наложени.

В началото на март сенаторът за наборни бойци, участващи в бойните дейности в Украйна описа сенаторът Людмила Нарусова по време на среща в Съвета на федерацията. Официалното самопризнание за присъединяване на срочнослужещи беше направено на 9 март, когато формалният представител на съветското министерство на защитата Игор Конашенков удостовери казаното от Нарусова. По думите му всички наборни бойци навреме са били изведени от зоната на военни дейности. Дотогава и военното командване, и президентът Путин твърдяха, че наборници във военните дейности в Украйна не вземат участие.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР