12 Една от сградите на Daramis в България - сградата

...
12 Една от сградите на Daramis в България - сградата
Коментари Харесай

Чешката компания за недвижими имоти Daramis започва два жилищни проекта в София

12
Една от постройките на Daramis в България - постройката Paramont в Манастирски ливади

12
В Манастирски ливади чешката компания Daramis в партньорство с " Папая инвестмънтс " ще работи и по постройката Divila

Чешката компания за вложения в недвижими парцели " Дарамис " (Daramis) разгласи, че стартира работа на българския пазар. Дебютът й са два жилищни плана в столичния квартал " Манастирски ливади ". Сградите Paramont и Divila са в сегмента на първокласното строителство и се чака да влязат в употреба най-късно през 2021 година

Чешката капиталовата компания си партнира с " Папая Инвестмънтс България " - българско сдружение, което от 13 години ръководи лични недвижими парцели в столицата. Двете компании имат общи сдружения: " Дарамис П Холдингс България " и " Дарамис Папая МЛ Проджект ", в които делът на " Папая " е надлежно 5% и 30%.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Daramis е частна компания за вложения в недвижими парцели, която се занимава с придобиване, създаване и ръководство на парцели в Чехия. Създадена е през 2000 година и опитът й включва над 3000 жилища и над 140 000 квадратни метра търговски площи. Притежава и ръководи и разнообразни по мащаб хотели, измежду които парк-хотел " Прага ". Неин основател и президент е Омри Сивор, а основният изпълнителен шеф и сътрудник Явир Ронен е съуправител и на българското сдружение.

В края на 2017 година Daramis стъпва и на румънския пазар, като придобива жилищния план Vita Bella в северен Букурещ. След като го модернизира, тя пуска на пазара 183 жилището. Инвестицията се прави оценка на 12 млн. евро.

" Папая Инвестмънтс България " е благосъстоятелност на Тал Йехудит Фелдман и се ръководи от Ненад Костадинов, който е и съуправител на смесеното сдружение. Справка в Търговския указател демонстрира доходи от 165 хиляди лв. за 2017 година а в Имотния указател – продажби на жилища в региона на " Витоша Водноелектрическа централа – Симеоново " и в " Овча купел ".

Тал Фелдман има минал опит като шеф на варненското сдружението " Кендиленд ", благосъстоятелност на ИИП. В момента ИИП е владеене на македонската " Бонети ", само че исторически неин притежател е бил и Ненад Костадинов.

" Това, което желаеме да предложим на българския пазар, са безкомпромисно качество и по-добър и улеснен живот на нашите клиенти. В допълнение целим да доставим и улеснения като заведения за хранене с румсервиз, детски площадки и доста други ", разяснява Ненад Костадинов, показан в прессъобщението с изключение на като шеф и като сътрудник на " Дарамис България ".

По мнението на експерти влизането на вложител в недвижими парцели от сходен мащаб е индикатор за зрялост на имотния пазар у нас.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР