108 стажанти, преминали първоначално обучение в Центъра за специализация и

...
108 стажанти, преминали първоначално обучение в Центъра за специализация и
Коментари Харесай

108 стажанти се включват в охраната на българската граница

108 стажанти, минали в началото образование в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик, постъпват на работа в Главна дирекция „ Гранична полиция “ /ГДГП/.

Те бяха приветствани от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов , който ги поздрави за достойния за почитание избор да пазят националните и европейски граници

„ Завършихте сполучливо първичното си професионално образование и стартирате своята действителна работа в граничните звена на Министерство на вътрешните работи. Вашата задача е виновна и рискова, тя може да бъде изпълнявана единствено от чиновници със мощна воля, устойчивост и преданост. Вярвам, че макар компликациите, вие решително и почтено ще изпълнявате своите отговорности “.

Калин Стояно напомни, че със засиления миграционен напън през последните години, върху Министерство на вътрешните работи паднаха все по-големи отговорности, дилемите стават все по-трудни , комплицирани и изискващи от чиновниците увереност, предвидливост, съответна реакция в спешна обстановка .

По думите му граничните чиновници всекидневно се сблъскват очи в очи с закононарушения , свързани с опити за незаконно секване на границата, с произшествия с мигранти, с трафик на хора .

„ Всички помним, че наши сътрудници изгубиха живота си, изпълнявайки своя дълг, за което им изискуем самопризнание и реверанс, само че и поука – да променяме разпоредбите или да сътворяваме нови, тъй че да дават отговор на заканите и да предотвратяват сходни тежки произшествия. Затова вашата теоретическа, физическа и психическа подготовка е извънредно значима “.

Министър Стоянов акцентира, че работата на граничните служители на реда има отражение както върху с игурността на жителите и страната, по този начин и върху осъществяването на поетите задължения в качеството ни на външна граница на Европа .

Той посочи, че от през днешния ден 108 стажанти ще се влеят в редиците на Групово дело „ Гранична полиция “, а през идващите месеци, след първичен курс на образование, се чака да постъпят още 128 гранични служители на реда .

Калин Стоянов не скри удовлетворение от проявения голям интерес към оповестения преди към 20 дни конкурс за назначение на гранични служители на реда, в границите на който към този момент е минало приемането на документите и посочи, че по-голямата част чиновниците ще бъдат разпределени най-вече по българо-турската и българо-сръбската граница – външните граници на Европейския съюз.

 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР