С всеки изминал ден се доближаваме до Брекзит без споразумение.

...
С всеки изминал ден се доближаваме до Брекзит без споразумение.
Коментари Харесай

Главният преговарящ на ЕС за Брекзит с изключително важна информация за положението на 100 000 българи

С всеки изминал ден се доближаваме до Брекзит без споразумение. Исках да има споразумение. Работихме за Брекзит много с всички правителства на ЕС, включително и с българското. Това каза бившият външен министър на Франция Мишел Барние, който е главният преговарящ на ЕС за излизането на Великобритания от съюза. да проведе преговорите от името на 27-те страни-членки на Европейския съюз по излизането на Великобритания, в специалното студио в Брюксел на предаването " 120 минути " по bTV.
" Постигнахме споразумение с министър-председателя на Великобритания, но изпитваме безпокойство “, призна той.
“Брекзит не може да бъде взаимно изгоден. Той е взаимно неизгоден. Няма печалба от него. Преди 21 години имахме референдум за влизане в ЕС и не съжалявам, че се включих в тази кампания. Ние сме по-силни, когато сме заедно. Брекзит е едно отслабване “, смята Барние.
„ Всеки продукти, влизащ от Англия в България и други страни, трябва да се контролира. За мира не може да има граница. Най-напред за страните от Съюза оставаме в общия пазар. Уредено е положението за 100 000 български граждани до 2020 година. Но след това ще се прилага същинска политика на миграция, за която ние нищо не знаем. Не е уреден и въпросът с ползването на европейските фондове. Брекзит не е хазартна игра “, каза дипломатът.
Барние предупреди, че ще има последици за британците след Брекзит. „ Изпитвам голямо уважение към Обединеното Кралство. Референдумът принадлежи на британците, уважавам го, но не го одобрявам “.
„ Много съм работил в европейските институции, за да може всяка държава да има добавена стойност. Всички граждани трябва да се третират по един и същи начин. Трябва да подобрим правата на консуматорите, работещите, условията за действие между фирмите. Когато гледаш света, трябва да си отваряш широко очите. Често посещавам страната ви. Българското присъствие е същински успех благодарение на Бойко Борисов и неговите министри. България е една волева държава. Зная какви усилия направихте да влезете в Еврозоната. Европа с България и другите държави трябва да е общност. Трябва да сме единни, не униформена общност, за да ни уважават американците и китайците “, каза още Мишел Барние.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР