САЩ не искат енергийно зависими от Русия европейски партньори. Това

...
САЩ не искат енергийно зависими от Русия европейски партньори. Това
Коментари Харесай

Американският посланик: САЩ не искат енергийно зависими от Русия европейски партньори

САЩ не искат енергийно зависими от Русия европейски партньори. Това се разбра от участието на посланика на Вашингтон Ерик Рубин на кръгла маса на тема „ Рискове и перспективи за енергийната сигурност на Югоизточна Европа “.
САЩ не искат европейските им партньори да са обект на икономическа и енергийна принуда от страна на Русия, каза посланик Рубин в изказване на кръглата маса. И бе категоричен, че САЩ подкрепят България в дейностите по изграждане на по-независима и по-сигурна енергийна сигурност.
Американският посланик подчерта в словото си на форума, че енергийната сигурност е част от националната сигурност.
" Енергийната сигурност е равносилна на националната. И ние искаме да подкрепим България за постигане на независими и диверсифицирани енергийни доставки. САЩ никога няма да използват енергията за принуда върху други държави и това се отнася и за България ", каза посланик Рубин.
И изтъкна, че 13 европейски държави продължават да разчитат на доставките на газ от Русия, България е една от тях. Според дипломатът диверсификацията на източниците на природен газ ще гарантира най-добри цени за потребителите. Ерик Рубин посочи, че 38% от вноса на газ в Европа е от Русия.
Щатите подкрепят енергийната ни независимост. Двете американски централи играели ключова роля в енергийната ни независимост, заяви още посланикът на САЩ у нас.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР