През изминалото денонощие в Испания са починали 143 души, заразени

...
През изминалото денонощие в Испания са починали 143 души, заразени
Коментари Харесай

Испания с най-малко смъртни случаи на заразени с новия коронавирус от почти осем седмици

През изминалото денонощие в Испания са починали 143 души, заразени с новия коронавирус, съобщи днес министерството на здравеопазването на кралството, цитирано от световните агенции, предава БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7635
Този показател е най-ниският от 18 март. На 1 април бяха регистрирани 950 души, загубили живота си след заразяване с Ковид-19. Общият брой на починалите от началото на разпространението на инфекцията вече е 26 621. Броят на заразените е нараснал за 24 часа с 621. Общо потвърдените случаи са 224 390. Излекувани са 136 166 пациенти и този показател е нараснал с 2214 само за един ден.

Испания е сред силно пострадалите страни в света от пандемията. От средата на март в страната действа режим на повишена готовност. Тази мярка дава възможност на властите да ограничат придвижването из цялата страна.

179 са починалите от COVID-19 в Испания за денонощието

Със спада на разпространението на новия коронавирус в Испания правителството започна постепенно да смекчава ограничителните мерки. От 26 април децата до 14 години вече могат да излизат на разходка веднъж на ден. От 2 май възрастните могат да се разхождат и да се занимават със спорт на открито. За да избегнат големи струпвания, властите въведоха времеви интервали за излизането на разходка. От понеделник ресторантите и кафенетата вече заработиха, но само за доставки по домовете.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7635  Иран е подготвен да замени пандизчии със Съединени американски щати без предварителни условия Иран е подготвен да замени пандизчии със Съединени американски щати без предварителни условия  Близо половин милион деца в Израел от през днешния ден още веднъж могат да вървят на градина Близо половин милион деца в Израел от през днешния ден още веднъж могат да вървят на градина  Кирил и Георги Домусчиеви подариха храни за 4000 нуждаещи се фамилии Кирил и Георги Домусчиеви подариха храни за 4000 нуждаещи се фамилии
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР