Португалският премиер Антониу Коща ще се самоизолира за 14 дни

...
Португалският премиер Антониу Коща ще се самоизолира за 14 дни
Коментари Харесай

Португалският премиер ще се самоизолира за Коледа заради работния си обяд с Макрон

Португалският премиер Антониу Коща ще се самоизолира за 14 дни и ще прекара Коледа в официалната си резиденция, тъй като тази седмицата се срещна с френския президент Еманюел Макрон, който е заразен с коронавируса, предаде Ройтерс.

Лисабонското регионално управление по здравеопазване разпространи изявление, цитирано от агенция ЛУЗА, в което се казва, че работният обяд на двамата лидери в сряда е създал висок риск от излагане на коронавируса, цитира БТА.

В четвъртък Коща даде отрицателен тест, но лисабонското управление заяви, че той ще трябва да остане в самоизолация до 29 декември, когато ще станат 14 дни от срещата му с Макрон в Париж, на която двамата обсъждаха предстоящото европейско председателство на Португалия.

Френският президент даде положителен тест в четвъртък, след като няколко дни преди това имаше срещи с европейски лидери. Това наложи установяване на контактните му лица. Сред тях е и испанският премиер Педро Санчес, чийто тест за коронавирус даде отрицателен резултат.

На снимки в медиите се вижда как Макрон много сърдечно посреща Коща в Елисейския дворец, след което застават рамо до рамо пред входа на френската президентска резиденция, като и двамата са с маски.

В четвъртък кабинетът на Коща отмени всички негови присъствени публични ангажименти, включително официални посещения в Сао Томе и Принсипи и Гвинея Бисау този уикенд и съобщи, че той ще работи дистанционно.

В публикувано вчера видеообръщение в Туитър Макрон заяви, че е добре, но работи с намален темп.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17014  Коронавирусът обичал витамини Коронавирусът обичал витамини  И швейцарският регулатор позволи имунизацията на И швейцарският регулатор позволи имунизацията на " Пфайзер " и " Бионтех "  Руската ваксина Руската ваксина " Спутник V " основава имунитет за повече от две години
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР