Португалия, която преминава през период на драстично увеличаване на случаите

...
Португалия, която преминава през период на драстично увеличаване на случаите
Коментари Харесай

Португалия ограничава пътуванията зад граница заради коронавируса

Португалия, която преминава през период на драстично увеличаване на случаите на зараза с коронавируса, ще ограничи придвижванията зад граница на гражданите си в продължение на 15 дни, считано от неделя. Това обяви днес португалският вътрешен министър Едуарду Кабрита, предаде Франс прес.

Мярката касае пътуванията по въздух, по суша или по море. Тя няма да се прилага само при изключителни причини за пътуване.

От неделя се продължава и извънредната санитарна ситуация в страната заради коронавируса.

Днес Португалия регистрира 16 432 нови случая на зараза с коронавируса за денонощие и 303 починали от Ковид-19 за 24 часа. Това са два антирекорда. От началото на пандемията починалите са над 11 608, като през последните две седмици жертвите на Ковид-19 са над 3000.

От 15 януари португалците са във втора национална карантина. Според данните на Франс прес Португалия е страната в света, която е съобщила през последните две седмици за най-голям брой на зарази и на смъртни случаи от Ковид-19 спрямо броя на населението й. По този показател тя е изпреварена само от анклава Гибралтар.

От началото на пандемията в Португалия са регистрирани 685 383 случая на зараза.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19025  Испания упреква Европейски Съюз за намаляващите доставки на ваксини против COVID-19 Испания упреква Европейски Съюз за намаляващите доставки на ваксини против COVID-19  Бившият чешки президент Вацлав Клаус апелира санкция за неносене на маска Бившият чешки президент Вацлав Клаус апелира санкция за неносене на маска  " Астра Зенека " е подготвена да разгласява контракта за имунизациите с Европейски Съюз
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР