Очаква се американският президент Доналд Тръмп да посочи за представител

...
Очаква се американският президент Доналд Тръмп да посочи за представител
Коментари Харесай

Тръмп назначава бляскава блондинка за постоянен представител на САЩ в ООН

Очаква се американският президент Доналд Тръмп да посочи за представител на страната в ООН Хедър Науерт. Всеки момент Тръмп ще обяви в Туитър официално решението си кой ще е човекът, който ще замени Ники Хейли, която подаде оставка през октомври, съобщава „ Дейли Мейл “.

Новината беше съобщена от „ Блумбърг “, която се позова на свои източници от Белия дом . Все още не е потвърдена официално.

Хедър Науерт е бивш водещ и кореспондент на телевизия „ Фокс “ в периода от 1998 до 2005 година. За кратко тя се премести в Ей Би Си, а през 2007 година се завърна като водеща на предаването „ Фокс и приятели “.



През 2017 година тя стана говорител на Държавния департамент – първата ѝ държавна служба. По-рано тази година тя беше назначена за заместник-секретар по публичната дипломация и обществените дела.

Още през ноември се появи слух, че тя ще бъде номинирана за поста в ООН, но не беше ясно дали е приела.


След като постъпи като говорител на Държавния департамент направо от „ Фокс “, Науерт трябваше да работи под ръководството на държавния секретар Рекс Тилърсън. Известно е, че двамата изобщо не са били в добри отношения. Изолирана от шефа си и неговия най-близък кръг, тя започва да изгражда контакти с дипломати от кариерата. Било ѝ забранено да пътува заедно с Тилърсън и тя предприела самостоятелни пътувания в страни като Бангладеш и Мианмар, дори и до Израел, след като планираната ѝ визита в Сирия се провалила. През цялото време тя останала в отлични отношения с Белия дом.

Науерт започнала да се издига в йерархията, след като Тилърсън беше уволнен през март и на негово място беше назначен Майк Помпео. Прессекретарят на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс описва Науерт като „ отборен играч “ и „ добро попълнение за администрацията “.

В телевизията тя води едно от любимите предавания на Доналд Тръмп – „ Фокс и приятели “, където, според мнозина, тя е лицето и гласът на външната политика на правителството. Има магистърска степен по журналистика от Университета в Колумбия.

Тръмп оценява високо телевизионните качества на Науерт, която го впечатлила с комуникационните си умения. Изборът ѝ предполага, че президентът иска в ООН някой, който няма непременно да играе голяма роля за определянето на политиката на страната, с по-скоро ще има задачата да убеждава станала част от света в нея, пише „ Ню Йорк Таймс “.



Секси журналистка стана говорител на Държавния департамент! Омайната красавица е сред любимките на Тръмп (СНИМКИ)
Науерт е на 48 години, омъжена, с две деца.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР