Клиниката по хематология към болница „Д-р Георги Странски“ в Плевен

...
Клиниката по хематология към болница „Д-р Георги Странски“ в Плевен
Коментари Харесай

Клиника към болница в Плевен е затворена за дезинфекция

Клиниката по хематология към болница „ Д-р Георги Странски “ в Плевен е временно затворена, предаде БНР.

Причината е дезинфекция заради случаи на заразени с коронавируса пациенти и медицински персонал. Нуждаещите се от лечение болни с Covid са настанени във вътрешните отделения на другите клиники. Всички са под лекарско наблюдение и се прилагат необходимите терапии за лечение, каза Момчил Цветков, говорител на Университетската болница.

„ В клиниката по хематология в момента тече усилена дезинфекция, и в момента, в който бъдат дезинфекцирани и вече отговарят на всички условия, болните ще бъдат върнати там, преместени, тъй като в последните дни много се оказаха с Covid-19 от тая клиника, включително и персонал “.

Не достигат и лаборанти за работа във фургона за тестване за COVID-19 пред лечебното заведение.

„ Фургонът продължава да работи, но сме пратили писма до ДКЦ-тата в Плевен с молба за помощ да ни предоставят лаборанти, които да могат да работят на фургона, за да работи той качествено и по цял ден. Той работи, но ние едвам издържаме, тъй като лаборантите ни след няколко дни усилена работа показаха положителни проби за Covid “, каза още Момчил Цветков.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15159  Дневният брой заразявания с ковид в Индия падна под 30 000 за първи път от четири месеца Дневният брой заразявания с ковид в Индия падна под 30 000 за първи път от четири месеца  Стоматолог: Не сме на първа линия, а сме в пожара на вируса Стоматолог: Не сме на първа линия, а сме в пожара на вируса  Клиника към болница в Плевен е затворена за стерилизация Клиника към болница в Плевен е затворена за стерилизация
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР